Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι Ρώσοι πρέπει να κινητοποιηθούν για να προασπίσουν τη χώρα τους, αλλά όχι για να συγκρουστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα να οικοδομήσουμε τη χώρα μας, όχι να περιχαρακωθούμε και να αποκλειστούμε από τον έξω κόσμο», δήλωσε ο κ. Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία προσάρτησε τον περασμένο Μάρτιο.

«Πρέπει να ισχυροποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε, αλλά όχι για έναν πόλεμο ή για οποιοδήποτε είδος σύγκρουσης, παρά για σκληρή δουλειά, στο όνομα της Ρωσίας», επέμεινε.

«Πρέπει να αναπτύξουμε τη χώρα μας χωρίς να διαρρήξουμε τους δεσμούς μας με τους εταίρους μας, αλλά χωρίς να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας συμπεριφέρεται με περιφρονητικό τρόπο», σημείωσε ο κ. Πούτιν στη Γιάλτα.

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία.

«Η χώρα αυτή βυθίζεται σε ένα αιματηρό χάος, σε μια αδελφοκτόνο σύρραξη», τόνισε ο κ. Πούτιν.

«Θα καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τερματιστεί αυτή η σύρραξη το συντομότερο δυνατόν, για να τελειώσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατήγγειλε την «ανθρωπιστική καταστροφή» στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Facebook Comments