Η συνεδρίαση της Παρασκευής χαρακτηρίστηκε από τις έντονες διακυμάνσεις στους δείκτες αφού μια ανοδική συνεδρίαση κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ των πωλητών με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες απώλειες.

Αιτία για τις πιέσεις ήταν οι νέες εντάσεις στην Ουκρανία, με τους Ουκρανούς να κατηγορούν τη Ρωσία για εισβολή στο έδαφός της. Στη Wall Street, οι επενδυτές έδειξαν ιδιαίτερα αδιάφοροι με τους δείκτες να κλείνουν με μικτό πρόσημο αλλά ιδιαίτερα συγκρατημένα. Το ερώτημα είναι αν οι ευρωπαϊκοί δείκτες θα καλύψουν το κενό ή αν θα δούμε μια νέα πτώση για τον S&P 500.

 

  • Σε αναβάθμιση της Ιρλανδίας σε Α- από ΒΒΒ+ προχώρησε ο οίκος Fitch.
  • Σύμφωνα με τον Carney της ΒΟΕ, δε θα περιμένουν μέχρι την πραγματική άνοδο των μισθών προκειμένου να αυξήσουν τα επιτόκια.
  • Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις προκειμένου να υπάρξει μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
  • Η μηνιαία έκθεση της Bundesbank είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

DAX (#FDXU4) – Άνοιγμα: 9.244 Υψηλό: 9.324 Χαμηλό: 9.042 Κλείσιμο: 9.131

Ο γερμανικός δείκτης ανέτρεψε τη βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση με το κλείσιμο της Παρασκευής και η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καθοριστική. Ο ΚΜΟ 200 ημερών στις 9.395 μονάδες παραμένει μια σημαντική αντίσταση ενώ οι πωλητές θα επανέλθουν δριμύτεροι με μια νέα διάσπαση των 9.095 μονάδων. Θεωρούμε ότι οι αγοραστικές ευκαιρίες στο δείκτη εξακολουθούν να προσφέρουν εξαιρετικές αποδόσεις καθώς η Wall Street συνεχίζει να κινείται προς τα υψηλά της.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.160                    9.250
9.120                    9.320
9.090                    9.370
9.040                    9.410

Facebook Comments