Με τις γεωπολιτικές εντάσεις να δείχνουν μια τάση αποκλιμάκωσης και με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να σταθεροποιούνται, το δολάριο διαπραγματεύεται με μια έντονη δυναμική, σημειώνουν οι αναλυτές της BNP.

Για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται η ανακοίνωση του πληθωρισμού, όπου η BNP εκτιμά ότι οι χαμηλότερες τιμές βενζίνης θα οδηγήσουν σε μια επιβράδυνση της προσπάθειας του πληθωρισμού να αγγίξει το 2,0%. Μικρή άνοδο βλέπει για το δομικό πληθωρισμό ενώ αύξηση αναμένει και για τις ενάρξεις νέων κατοικιών.

Παρόλα αυτά, η BNP θεωρεί ότι ο κυριότερος παράγοντας που θα κρίνει την πορεία της ισοτιμίας, είναι η ανακοίνωση των πρακτικών της Fed την Τετάρτη και η ομιλία της Janet Yellen στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole.

Οι αναλυτές της BNP θεωρούν ότι όλες αυτές οι ανακοινώσεις έχουν έναν ασύμμετρο κίνδυνο για το δολάριο δεδομένου ότι τα επιτόκια ήδη αποτιμούν πολύ χαμηλότερα τις μελλοντικές κινήσεις της Fed. αυτό σημαίνει ότι τόσο τα επιτόκια όσο και το δολάριο είναι περισσότερο ευαίσθητα σε μια ανοδική κίνηση.

Διατηρεί τις θέσεις πώλησης στο EUR/USD η BNP Paribas

Η BNP Paribas, παραμένει short στο EUR/USD από τα 1,3620 με το στόχο στα 1,3200 και το stop loss στα 1,3455.

Facebook Comments