'

Κατέρρευσε η εκεχειρία στη Γάζα

MarketNews

Κατέρρευσε η εκεχειρία στη Γάζα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ένα πεντάχρονο παιδί είναι το πρώτο θύμα των ισραηλινών βομβαρδισμών που σημειώθηκαν την Τρίτη στη Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα χιλιάδες είναι οι Παλαιστίνιοι που εγκαταλείπουν τις εστίες τους στον παλαιστινιακό θύλακα προκειμένου να βρουν καταφύγιο σε σχολεία του ΟΗΕ έπειτα και από την κατάρρευση της 24ωρης εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί την Δευτέρα  μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν την Τρίτη περιοχές στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, καθώς φοβούνται μια επανάληψη των ισραηλινών επιδρομών.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε εκατοντάδες κατοίκους της Γάζας φορτωμένους με σακίδια και στρώματα να φεύγουν από την Σετζάγια προκειμένου να βρουν καταφύγιο στα σχολεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που έχουν μετατραπεί σε κέντρα υποδοχής των εκτοπισμένων.

Η Σετζάγια, ένα προάστιο στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, βρίσκεται δίπλα στην ισραηλινή μεθόριο και είχε καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν χιλιάδες άλλους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείπουν τους τομείς του Ζεϊτούν και Σάαφ, αφού άκουσαν αλλεπάλληλες εκρήξεις.