Μοντέρνες, δυναμικές γραμμές, γοητευτική off-road εμφάνιση και υπερυψωμένα καθίσματα με άριστη σφαιρική ορατότητα σε συνδυασμό με ποικίλες κορυφαίες τεχνολογίες, άφθονους χώρους και άνεση για μέχρι πέντε φίλους της περιπέτειας και μία φιλοσοφία ασφάλειας που έχει αποσπάσει πέντε αστέρια Euro NCAP – αυτός είναι ο ορισμός του Opel Grandland X. Το νέο μοντέλο είναι πραγματικός διεκδικητής στην αναπτυσσόμενη κατηγορία SUV,  της οποίας το μερίδιο έχει αυξηθεί από 7% το 2010,  σε σχεδόν 20%,  σήμερα. Ιδανικά εξοπλισμένο, το νέο Grandland X έρχεται στην αγορά ως το τρίτο μέλος της οικογένειας Opel X. Πλαισιώνει το Opel Crossland X και το bestseller Opel Mokka X και ικανοποιεί τις υψηλότερες προσδοκίες.

Κάτω από το καπό, το Grandland X μπορεί να φιλοξενήσει το νέο, δίλιτρο κορυφαίο diesel 130 kW/177 hp, (κατανάλωση diesel στο NEDC στην πόλη 5,3-5,31 l/100 km, εκτός πόλης 4,6-4,51 l/100 km, μικτός κύκλος 4,9-4,81 l/100 km, 128-126[1] g/km CO2) σε συνδυασμό με το νέο, πολύ αποδοτικό οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η premium έκδοση “Ultimate” υπόσχεται ένα εξαιρετικό επίπεδο άνεσης. Οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) μαζί με υπερσύγχρονες τεχνολογίες όπως προβολείς AFL LED και Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360°. Τα πιστοποιημένα από το AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) premium εργονομικά εμπρός καθίσματα, η δερμάτινη ταπετσαρία και τα θερμαινόμενα καθίσματα για οδηγό/συνοδηγό και τα δύο πλαϊνά πίσω καθίσματα αυξάνουν το επίπεδο άνεσης. Άριστη ενημέρωση / ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα εξασφαλίζει το Navi 5.0 IntelliLink με έγχρωμη οθόνη αφής που είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Ορισμένα smartphones φορτίζονται ακόμα και ασύρματα. Επιπλέον, οι αγοραστές του Ultimate μπορούν να ακούνε τη μουσική τους στο στάνταρ premium ηχοσύστημα Denon, ενώ το DAB+ αναβαθμίζει τις επιλογές και την ποιότητα ήχου των ραδιοφωνικών σταθμών. Τον τελευταίο λόγο έχει η μοντέρνα, δυναμική σχεδίαση του συμπαγούς SUV της Opel που το κάνει πραγματικά εντυπωσιακό – έως ακαταμάχητο με το προαιρετικό δίχρωμο φινίρισμα.

Ασφαλής οδηγική απόλαυση: IntelliGrip, υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης και κινητήρες

Το Grandland X συμπεριφέρεται τόσο δυναμικά όσο υπαγορεύει η εμφάνισή του και προσφέρει ασφαλή οδηγική απόλαυση, όλο το χρόνο και σε οποιοδήποτε οδόστρωμα. Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στο προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα IntelliGrip που εξασφαλίζει κορυφαία πρόσφυση σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα, στη συνέχεια, προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς και επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού εάν είναι απαραίτητο. Αυτό εξασφαλίζει τέλεια πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά, ανεξάρτητα εάν το Grandland X κινείται σε χιόνι, λάσπη, άμμο ή βρεγμένη επιφάνεια.

Το Grandland X περιλαμβάνει επίσης μία πρώτης τάξεως γκάμα υπερσύγχρονων συστημάτων υποστήριξης, που κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη και αναβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας: Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) Κάμερα 360° και Αυτόματο Σύστημα Προσαρμογής Ταχύτητας (Automatic Cruise Control) με λειτουργία stop, που διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει μέχρι την πλήρη στάση ή επιταχύνει το Grandland X όταν χρειάζεται. Το εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας του νέου Grandland X επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την πεντάστερη κατάταξή του στο Euro NCAP. Το νέο SUV της Opel συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία και στις τέσσερις κατηγορίες αξιολόγησης ασφάλειας, προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών, προστασία πεζών και συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας.

Η Opel για μία ακόμα φορά αποδεικνύει την κορυφαία κλάση της στις τεχνολογίες φωτισμού, εξοπλίζοντας το Grandland X με τους ισχυρούς προβολείς LED του Προσαρμοζόμενου Συστήματος Εμπρόσθιου Φωτισμού [Adaptive Forward Lighting (AFL)]. Λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών, υποστήριξη μεγάλης σκάλας και αυτόματης ρύθμισης ύψους δέσμης, εγγυώνται βέλτιστο φωτισμό του δρόμου σε όλες τις συνθήκες.

Εκτός από το προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip και τα πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού, οι ζωηροί κινητήρες συμβάλλουν επίσης στην ασφαλή οδηγική απόλαυση με το Grandland X. Αυτή τη στιγμή διατίθενται τρεις κινητήρες με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 – πραγματικό πλεονέκτημα σε επίπεδο φορολογίας και κατανάλωσης. Οι δύο κινητήρες μπορούν να συνδυάζονται με ένα σύγχρονο εξατάχυτο μηχανικό ή εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο βελτιστοποιημένων τριβών και διαθέτουν σύστημα Start/Stop. Ο δίλιτρος κορυφαίος diesel διατίθεται αποκλειστικά με το νέο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο που διακρίνεται για την ομαλή λειτουργία του.

  • Ο κορυφαίος 2.0 diesel παράγει 130 kW/177 hp στις 3.750 rpm, αποδίδει ισχυρή μέγιστη ροπή 400 Nm στις 2.000 rpm και επιταχύνει το Grandland X από 0 στα 100 km/h σε 9,1 δεύτερα μέχρι την τελική ταχύτητα των 214 km/h (κατανάλωση diesel στον κύκλο NEDC: στην πόλη 5,3-5,31 l/100 km, εκτός πόλης 4,6-4,51 l/100 km, μικτός κύκλος 4,9-4,81 l/100 km, 128-126[2] g/km CO2).
  • Ο 1.6 diesel με 88 kW/120 hp αποδίδει μέγιστη ροπή 300 Nm στις 1.750 rpm (κατανάλωση NEDC: στην πόλη 5,1-4,7 l/100 km, εκτός πόλης 4,2-3,5 l/100 km, μικτός κύκλος 4,6-4,0 l/100 km, 118-104 g/km CO2).
  • Ο αλουμινένιος βενζινοκινητήρας 1.2 Turbo άμεσου ψεκασμού αποδίδει 96 kW/130 hp και μέγιστη ροπή 230 Nm στις 1.750 rpm (κατανάλωση NEDC: στην πόλη 6,4 – 6,0 l/100 km, εκτός πόλης 4,9-4,5 l/100 km, μικτός κύκλος 5,5-5,1 l/100 km, 127-117 g/km CO2).

Σπορ, κομψό και άνετο: Αυτός είναι ο ορισμός ενός σύγχρονου SUV

Εκτός από τις ζωηρές επιδόσεις, το κομψό στυλ, την υψηλή ποιότητα κατασκευής και το άνετο εσωτερικό καθώς και η ολοκληρωμένη τεχνολογία infotainment συμβάλλουν σε μία αίσθηση ευεξίας μέσα στην καμπίνα.

Με μήκος 4.477 mm, πλάτος 1,856 mm (χωρίς εξωτερικούς καθρέπτες) και ύψος 1.609 mm, το νέο Opel Grandland X είναι ένα μοντέρνο, στιβαρό SUV από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις. Μπροστά, πάνω από την ποδιά, η τολμηρή μάσκα φέρει περήφανη το σήμα Opel Blitz. Τα χρωμιωμένα πτερύγια πλαισιώνουν το λογότυπο της μάρκας και εκτείνονται προς τους λεπτούς προβολείς LED σε σχήμα διπλού φτερού, που διευρύνουν οπτικά το εμπρός τμήμα και προσδίδουν στο Grandland X στιβαρότητα. Το καπό φέρει την χαρακτηριστική πτυχή της Opel – εκφράζοντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας ‘Η Γερμανική Ακρίβεια Συναντά τη Γλυπτική Τέχνη’.

Το προφίλ αντανακλά τον ελκυστικό συνδυασμό σκληροτράχηλης γοητείας SUV και κομψών γραμμών.  Μυώδεις, ανάγλυφοι θόλοι τροχών και προστατευτικές ποδιές στο κάτω μέρος του αμαξώματος χαρίζουν στο Grandland X αληθινή γοητεία εκτός δρόμου. Από την άλλη, καθαρές γραμμές και η ανανεωμένη λεπίδα στο  κάτω τμήμα των θυρών καθιστούν το νέο Grandland X αναγνωρίσιμο μέλος της οικογένειας Opel. Προαιρετική διχρωμία με μαύρη οροφή προσδίδει μία  έξτρα νότα εξατομίκευσης. Το ομαλό ‘σβήσιμο’ στο πίσω τμήμα του αμαξώματος τονίζεται από την κολόνα C, που επίσης ‘δένει’ δυναμικά με το πίσω τμήμα. Η πίσω όψη του Grandland X αποτυπώνει και στην παραμικρή λεπτομέρεια τι σημαίνει γνήσια σχεδίαση SUV: φαρδύ στήσιμο, ασημί ποδιά με ενσωματωμένες απολήξεις εξαγωγής εκατέρωθεν, και από πάνω πρόσθετα προστατευτικά και λεπτά πίσω φώτα LED υπογραμμίζουν το σπορ και στιβαρό χαρακτήρα του νέου μοντέλου.

Η υψηλή ποιότητα συνεχίζεται και στο εσωτερικό: ο πίνακας οργάνων και η κεντρική κονσόλα με οθόνη αφής έχουν σαφή διάταξη και είναι οριζόντια ευθυγραμμισμένα με τον οδηγό. Στην κεντρική κονσόλα, τα χειριστήρια βρίσκονται σε τρεις οριζόντιες ζώνες, για άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες infotainment, ελέγχου κλιματισμού και πλαισίου. Η υψηλή ποιότητα εμφάνισης και αίσθησης που αποπνέουν οι εσωτερικές επιφάνειες, χαρίζουν στον οδηγό και τους επιβάτες μία αίσθηση ευεξίας και άνεσης σε όλα  τα καθίσματα. Η υπερυψωμένη θέση τον καθισμάτων, τυπικό στοιχείο SUV, διευκολύνει την είσοδο/έξοδο και εξασφαλίζει καλή ορατότητα. Με την πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή, το εσωτερικό λούζεται με άπλετο φως, ενώ οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους ένα ‘παράθυρο στον ουρανό’. Κορυφαίο επίπεδο άνεσης Opel προσφέρουν τα πιστοποιημένα από το AGR (Campaign for Healthier Backs) εργονομικά καθίσματα καθώς και το θερμαινόμενο τιμόνι, και τα θερμαινόμενα εμπρός & πίσω καθίσματα.

Το μακρύ μεταξόνιο των 2.675 mm δημιουργεί ένα ευάερο και ευρύχωρο περιβάλλον για να ταξιδεύουν άνετα μέχρι πέντε άτομα. Με χώρο αποσκευών από 514 – 1.652 L, κατάλληλο ακόμα και για τη μεταφορά σπορ εξοπλισμού, το νέο SUV της Opel είναι εφάμιλλο των εξαιρετικά ευρύχωρων, συμπαγών station wagon. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, η πρόσβαση στο χώρο αποσκευών είναι πολύ εύκολη και άνετη με την ελεγχόμενη από αισθητήρα πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει αυτόματα με απλή κίνηση του ποδιού.

Facebook Comments