Ναυαγεί η πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στη Ρουμανία στην OTP Bank Romania. Όπως αναφέρει η Εθνική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας απέρριψε την αίτηση της OTP για την απόκτηση του 99,28% της Banca Romaneasca (“BROM”). Η τράπεζα εξετάζει τώρα όλες τις εναλλακτικές.

Η έγκριση της OTP ως νέου μετόχου της BROM από την κεντρική τράπεζα ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Επισημαίνεται ωστόσο ότι αυτή η απόφαση δεν επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και λειτουργία της BROM. Η BROM συνεχίζει να επικεντρώνεται στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της, διατηρώντας τα επίπεδα κερδοφορίας της και την ισχυρή κεφαλαιακή της βάση, στο πλαίσιο της απρόσκοπτης στήριξής της από τον όμιλο ΕΤΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Η ΕΤΕ διερευνά τις διάφορες στρατηγικές επιλογές για τις δραστηριότητες της στην Ρουμανία στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης.   Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας είναι η Credit Suisse International. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενεργεί ως Διεθνής Νομικός Σύμβουλος και η PeliFilip σαν τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

Οι αρμόδιες αρχές της Αλβανίας, εν τω μεταξύ, έδωσαν το πράσινο φως για την τοπική θυγατρική της Εθνικής στην American Bank of Investments (ABI), μονάδα του αλβανικού οργανισμού Tranzit.

Η NBG Albania άρχισε να λειτουργεί στην Αλβανία το 1996 ως υποκατάστημα της Εθνικής στα Τύραννα. Το 2012 κατέστηκε πληρως ανεξάρτητη τράπεζα με άδεια και έκτοτε λειτουργεί ως θυγατρική ελεγχόμενη 100% από την Εθνική.

Facebook Comments