Τη λήψη μέτρων που αφορούν τόσο φορολογικές μεταρρυθμίσεις όσο και στήριξη του κατασκευαστικού τομέα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε μία νέα προσπάθεια να βοηθήσει τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, αλλά και να κατευνάσει τους ψηφοφόρους.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στις αρχές Αυγούστου να αντικαταστήσει ένα σχέδιο ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών στους χαμηλόμισθους, το οποίο ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Monde» ο κ. Ολάντ επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα στο πλαίσιο το προϋπολογισμού για το 2015 ώστε να υπάρξει μια φοροαπαλλαγή παρόμοιας κλίμακας για τους χαμηλόμισθούς.

«Ο στόχος μας είναι σαφής: να εκσυγχρονίσουμε την οικονομία προωθώντας την ανταγωνιστικότητα και βοηθώντας τις επενδύσεις καθώς και τις θέσεις εργασίας», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Παράλληλα ο κ. Ολάντ επανέλαβε τις γαλλικές εκκλήσεις προς την Ε.Ε. και την ΕΚΤ να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και της εξασθένησης του ευρώ, για το οποίο είπε πως εξακολουθεί να είναι υπερτιμημένο.

Facebook Comments