'

Διαφωνίες για τη νομισματική πολιτική εντός της Τράπεζας Αγγλίας

Ναυτεμπορική

Διαφωνίες για τη νομισματική πολιτική εντός της Τράπεζας Αγγλίας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Χωρίς να εξασφαλιστεί η ομοφωνία αποφάσισε η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) να διατηρήσει σταθερή τη διευκολυντική νομισματική της πολιτική, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 6ης και 7ης Αυγούστου που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι διαφωνούντες Μάρτιν Γουέιλ και Ίαν ΜακΚαφερτι υποστήριξηαν ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, δηλαδή στο 0,75% από 0,5% που είναι σήμερα, εκφράζοντας την άποψη πως η αύξηση των επιτοκίων ήταν αναγκαία για να κρατηθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

Ωστόσο, για την πλειοψηφία του Νομισματικού Συμβουλίου της ΒοΕ, δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία πληθωριστικών πιέσεων ώστε να δικαιολογήσουν κάποια αύξηση των επιτοκίων. Επίσης, ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης μπορεί να παγώσει, καθώς η αύξηση των μισθών παρέμενε αδύναμη.

Τα πρακτικά έδειξαν επίσης ότι, για ορισμένα μέλη της Επιτροπής, το επίπεδο της αβεβαιότητας σχετικά με τα αποτελέσματα της χαλαρής νομισματικής πολιτικής έχει αυξηθεί.