'

Ολοταχώς προς αύξηση επιτοκίων από τη Fed

ForexReport

Ολοταχώς προς αύξηση επιτοκίων από τη Fed, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Όλα δείχνουν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες εκπλήξεων στις αγορές αφού κανένας πλέον, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με βεβαιότητα αν η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα επιλέξει να αυξήσει τα επιτόκια πριν από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα πάντως με τα χθεσινά πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, η πορεία της ανεργίας επιτρέπει τις σκέψεις για μια γρηγορότερη αύξηση των επιτοκίων.

  • Το δολάριο ενισχύεται σημαντικά έναντι των G10 νομισμάτων με τη δυναμική του να αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.
  • Ευρώ, γεν και στερλίνα είναι τα νομίσματα που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις από την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος.
  • Αρνητική έκπληξη από τη μεταποίηση στην Κίνα.
  • Σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται στην Ευρωζώνη, καθώς περιμένουμε τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI.

Ανάλυση αγοράς

GBP/USD – Άνοιγμα: 1,6615 Υψηλό: 1,6677 Χαμηλό: 1,6588 Κλείσιμο: 1,6593Η ισοτιμία δέχεται ισχυρότατες πιέσεις με αποτέλεσμα να επεκτείνει τις απώλειές της κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών και πλέον να έχει ανοίξει ο δρόμος για μια επιστροφή στα 1,6000. Η δυναμική του δολαρίου αλλά και ο διχασμός που υπάρχει στα μέλη της ΒΟΕ σχετικά με τη νομισματική πολιτική, έχουν αυξήσει τις πιέσεις στη στερλίνα. Θεωρούμε ότι η τάση έχει γίνει πτωτική μακροπρόθεσμα και κάθε ανοδική αντίδραση προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες τοποθετήσεων μέχρι και την προσέγγιση του στόχου που προαναφέρθηκε.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,6555                  1,6590
1,6530                  1,6630
1,6510                  1,6670
1,6480                  1,6700