'

«Λουκέτο» σε McDonalds από τις ρωσικές Αρχές

MarketNews

«Λουκέτο» σε McDonalds από τις ρωσικές Αρχές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η ρωσική υπηρεσία ελέγχου της ασφάλειας των τροφίμων Rospotrebnadzor διεξάγει απρογραμμάτιστους ελέγχους σε εστιατόρια McDolnalds στην περιφέρεια του Σβερντλόφσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ επικαλούμενο την τοπική αξιωματούχο της υπηρεσίας Ναταλία Λουκιάντσεβα.

Χθες, Τετάρτη, η Rospotrebnadzor διέταξε την αναστολή της λειτουργίας τεσσάρων εστιατορίων McDonalds στη Μόσχα κάνοντας λόγο για "πολυάριθμες" παραβιάσεις των υγειονομικών διατάξεων.

Οι ενέργειες αυτές της ρωσικής υπηρεσίας λαμβάνουν χώρα αφού η Μόσχα και η Δύση επέβαλαν η μία στην άλλη κυρώσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η υπηρεσία αρνήθηκε πάντως ότι οι ενέργειές της έχουν πολιτικά κίνητρα.

"Οι έλεγχοι άρχισαν λόγω παραπόνων" από τους πελάτες, δήλωσε προς το Ρόιτερς η Λουκιάντσεβα.

Η ίδια αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αριθμό των εστιατορίων McDonalds που ελέγχονται στην περιφέρεια του Σβερντλόφσκ. Στα τέσσερα εστιατόρια McDonalds που έκλεισε χθες η Rospotrebnadzor στη Μόσχα, περιλαμβάνεται αυτό της Πλατεία Πούσκιν, που η McDonalds λέει πως είναι το πιο
πολυσύχναστο στο παγκόσμιο δίκτυο των εστιατορίων της. Ήταν το πρώτο που άνοιξε στη Ρωσία το 1990 και είχε θεωρηθεί σύμβολο πως ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωνε.