Η ρωσική υπηρεσία ελέγχου της ασφάλειας των τροφίμων Rospotrebnadzor διεξάγει απρογραμμάτιστους ελέγχους σε εστιατόρια McDolnalds στην περιφέρεια του Σβερντλόφσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ επικαλούμενο την τοπική αξιωματούχο της υπηρεσίας Ναταλία Λουκιάντσεβα.

Χθες, Τετάρτη, η Rospotrebnadzor διέταξε την αναστολή της λειτουργίας τεσσάρων εστιατορίων McDonalds στη Μόσχα κάνοντας λόγο για “πολυάριθμες” παραβιάσεις των υγειονομικών διατάξεων.

Οι ενέργειες αυτές της ρωσικής υπηρεσίας λαμβάνουν χώρα αφού η Μόσχα και η Δύση επέβαλαν η μία στην άλλη κυρώσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η υπηρεσία αρνήθηκε πάντως ότι οι ενέργειές της έχουν πολιτικά κίνητρα.

“Οι έλεγχοι άρχισαν λόγω παραπόνων” από τους πελάτες, δήλωσε προς το Ρόιτερς η Λουκιάντσεβα.

Η ίδια αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αριθμό των εστιατορίων McDonalds που ελέγχονται στην περιφέρεια του Σβερντλόφσκ. Στα τέσσερα εστιατόρια McDonalds που έκλεισε χθες η Rospotrebnadzor στη Μόσχα, περιλαμβάνεται αυτό της Πλατεία Πούσκιν, που η McDonalds λέει πως είναι το πιο
πολυσύχναστο στο παγκόσμιο δίκτυο των εστιατορίων της. Ήταν το πρώτο που άνοιξε στη Ρωσία το 1990 και είχε θεωρηθεί σύμβολο πως ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωνε.

Facebook Comments