Μετά τις 26 Απριλίου αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή το μνημόνιο της δανειακής σύμβασης από την Κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν κατά την άτυπη σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων στη βουλή, ενημερώθηκαν για την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάθεση του μνημονίου της δανειακής σύμβασης μετά τις 26 Απριλίου εν αναμονή της επικύρωσης από τα υπόλοιπα 6 κοινοβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, αρμόδια πηγή ανέφερε ότι θα υπάρξει διαβούλευση κυβέρνησης και βουλής με στόχο την κατάθεση τους ενωρίτερα αφού η επόμενη εβδομάδα της 26ης Απριλίου, είναι η Μεγάλη Εβδομάδα.

Σήμερα στην απογευματινή ολομέλεια της Βουλής, θα οδηγηθούν υπό τη μορφή κατεπειγόντως και θα τεθούν προς έγκριση τα μνημονιακά νομοσχέδια που αφορούν την υγεία, καθώς και τα άλλα πέντε νομοσχέδια που προβλέπουν περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων.

Επίσης ενώπιον της ολομέλειας θα τεθεί προς ψήφιση ή όχι η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για παγοποίηση των προαγωγών. Τα κόμματα αναμένεται να ανακοινώσουν τις θέσεις τους ενώπιον της απογευματινής συνεδρίας του Σώματος.

Εξάλλου κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο τροποποίησης του κανονισμού της Βουλής με στόχο τη θεσμοθέτηση της άτυπης σύσκεψης των αρχηγών.

Facebook Comments