Η πίστη ότι ο Draghi θα προχωρήσει άμεση σε μεγαλύτερη χαλάρωση, αυξάνει τις τοποθετήσεις
Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν σημαντικά υψηλότερα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ξεπερνώντας σε απόδοση τη Wall Street καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να πιστεύουν σε μια άμεση χαλάρωση από την ΕΚΤ. Τα περιφερειακά ομόλογα κινήθηκαν και πάλι ανοδικά με αποτέλεσμα την πτώση των αποδόσεών τους. Το ευρώ πραγματοποίησε νέο χαμηλό εβδομάδας και έτους καθώς τα macro και οι προσδοκίες είναι αρνητικά στοιχεία για το νόμισμα. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία και την Ευρωζώνη στο τέλος της εβδομάδας θα έχουν πολύ κρίσιμο ρόλο στις εξελίξεις.

  • Σύμφωνα με μεγάλο μεσιτικό γραφείο του Λονδίνου, οι τιμές των κατοικιών θα είναι 25% υψηλότερες την επόμενη πενταετία.
  • Πούτιν και Ποροσένκο δεσμεύτηκαν για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη στην περιοχή της Ουκρανίας. Το RUB σημείωσε σημαντική άνοδο μετά από αυτές τις εξελίξεις.
  • Άνοδος για το NZD καθώς δεν υπήρξε νέα μείωση των πληρωμών ανά λίτρο για τα γαλακτοκομικά.

Ανάλυση αγοράς

DAX (#FDXU4) – Άνοιγμα:9.464  Υψηλό: 9.592 Χαμηλό: 9.443 Κλείσιμο: 9.572

Ο γερμανικός δείκτης σημείωσε σημαντικά κέρδη με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών στις 9.500 μονάδες και πλέον ο δρόμος για την επιστροφή του στα υψηλά των 10.055 μονάδων είναι ανοιχτός.

Το γεγονός ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να προεξοφλούν μια άμεση κίνηση από την ΕΚΤ αλλά και το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται πτωτικά, είναι θετικά στοιχεία για μια συνέχεια της ανόδου. Διορθωτική κίνηση προς τις 9.530 και τις 9.500 μονάδες θα τη χρησιμοποιήσουμε για νέες αγοραστικές τοποθετήσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.530                    9.610
9.500                    9.645
9.470                    9.690
9.430                    9.730

Facebook Comments