'

Στα χαμηλότερα επίπεδα η δημοτικότητα του Μακρόν

MarketNews

Στα χαμηλότερα επίπεδα η δημοτικότητα του Μακρόν, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στα χαμηλότερα επίπεδα κινείται η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, μια ημέρα μετά τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα για τις μεταρρυθμίσεις της γαλλικής κυβέρνησης.

Παρά τη μείωση των ποσοστών της ανεργίας και το προφίλ της χώρας σε διεθνές επίπεδο, ο αριθμός των Γάλλων που σχηματίζουν ευνοϊκή άποψη για τον 40χρονο πρώην επενδυτή τραπεζίτη έπεσε τρεις ποσοστιαίες μονάδες το Μάρτιο και ανέρχεται τώρα στο 40%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA.  

Αυτό ρίχνει τη δημοτικότητα του Μακρόν κατά 12% από το τέλος του περασμένου έτους, αλλά δεν συγκρίνεται ακόμη με τα αντίστοιχα χαμηλά ποσοστά των προκατόχων του, Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τη BVA.

Επίσης, η δημοτικότητά του στους ψηφοφόρους ηλικίας άνω των 65 ετών έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 50% και διαμορφώθηκε στο 47%.