– Ο Taro Aso (Υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας) είπε πως κανένα κράτος δεν αντιτίθεται στις πολιτικές της Ιαπωνίας κατά τη συνεδρίαση του G20, και ότι η Lagarde (επικεφαλής του ΔΝΤ) “χαιρέτισε τη νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας”. Το σχόλιο “κανείς δεν αντιτίθεται στις πολιτικές της Ιαπωνίας” έκανε το USD/JPY να κινηθεί πάνω από το 98.50.

– Η BOJ επένδυσε 300 δισ. γιεν σε 10ετή ομόλογα και 500 δισ. γιεν σε 5-ετή ομόλογα.

-Ο Βασικός Ιαπωνικός Δείκτης ανακοινώθηκε στο 97.6 για το Φεβρουάριο, έναντι 97.5 του προηγούμενου μήνα.

– Το Bloomberg αναφέρει σε άρθρο ότι οι αναλυτές της UBS θεωρούν πως η Κίνα ενδέχεται να διευρύνουν τη ζώνη συναλλαγών του γουάν εντός των επόμενων 72 ωρών*.

– Το Reuters δημοσίευσε την είδηση ότι ο George Soros είναι στην πραγματικότητα στη ζωή, μετά από λάθος δημοσίευση περί θανάτου του.

– Σεισμός μεγέθους 7 της Κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την βόρεια Ιαπωνία, δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Τα σχόλια του Υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας έκαναν το γύρο του κόσμου και ήταν αυτά που έδωσαν τον τόνο στις αγορές. Ως αποτέλεσμα, δολάριο, ευρώ και στερλίνα επωφελούνται έναντι του γιεν. Θα παραμείνουμε εξαιρετικά προσεκτικοί λόγω της μεταβλητότητας που παρουσιάζουν οι συνεδριάσεις της Παρασκευής, και θα επιχειρήσουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στις ισοτιμίες που παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της ημέρας είναι ο δείκτης τιμών καταναλωτών (CPI) Καναδά στις 12.30, με την ισοτιμία USD/CAD να βρίσκεται στο προσκήνιο λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της εβδομαδιαίας συνεδρίασης.

EUR/USD: 1.3070
GBP/USD: 1.5340
USD/JPY: 99.20
DOW JONES: 14.540
DAX:7.500

Facebook Comments