Για μια ακόμα μέρα, οι αμερικανικοί δείκτες υποχώρησαν, με το κλίμα νευρικότητας που εμφανίστηκε στην αγορά λόγω της Fed τις προηγούμενες μέρες να συνεχίζει να καθιστά επιφυλακτικούς τους επενδυτές.

Ο Dow υποχώρησε 0,43% στις 15.335 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε οριακά 0,07% στις 3.768 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,285 στις 1.697 μονάδες. Σημειώνεται ότι η Goldman Sachs, σε τελευταία ανάλυση της, εκτιμά ότι το tapering από τη Fed θα γίνει το Δεκέμβριο.

Η συζήτηση για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους αλλά και για πιθανή στάση πληρωμών του αμερικανικού δημοσίου δεν πρόκειται να επηρεάσουν την αξιολόγηση των ΗΠΑ» ξεκαθαρίσε ο οίκος Moody’s. Παράλληλα, εκτιμά πως οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την παύση πληρωμών, μέσω της νέας αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 1,8% ενισχύθηκαν οι τιμές κατοικιών τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δείκτη S&P/Case-Shiller. Πρόκειται για τη μικρότερη μηνιαία άνοδο από τον περασμένο Μάρτιο. Σε ετήσια βάση, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά 12,4%, με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2006.

Ο δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ έπεσε στις 79,7 μονάδες το Σεπτέμβριο, από τις 81,8 μονάδες που ήταν τον Αύγουστο. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει μείωση στις 79,8  μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, μεγάλη αύξηση κερδών ανακοίνωσε η κατασκευαστική KB Home για το γ΄ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 27,3 εκατ. δολ. ή 30 cents ανά μετοχή από 3,3 εκατ. δολ. ή 4 cents ένα χρόνο νωρίτερα. Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις αυξήθηκαν 29% στα 549 εκατ. δολ. 

Facebook Comments