Τα κέρδη των τραπεζών και του ΟΠΑΠ οδηγούν ανοδικά το XA με τους επενδυτές να τοποθετούνται διστακτικά και σε άλλους κλάδους της αγοράς. Ο γενικός δείκτης ενισχύετο 2% στις 937,04 μονάδες με τις τράπεζες να καταγράφουν κέρδη 2,3% και τον ΟΠΑΠ 0,6%. Το ταμείο αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα το τίμημα που προσφέρουν οι δύο επενδυτές που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για το 33% του ΟΠΑΠ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχύετο 1,8%, της Eurobank 4,4% και της Alpha Bank 4,6%. “Οι τράπεζες κινούνται στο πλαίσιο της μεταβλητότητας που προκαλείται από την επικείμενη ανακεφαλαιοποίησή τους”, είπε αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

“Η υπόλοιπη αγορά ανακάμπτει μετά την καθοδική πορεία που ακολούθησε με την έναρξη της κυπριακής κρίσης”, πρόσθεσε.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνονταν στις 12:20 στα 19,4 εκατ. ευρώ με την Folli Follie να κερδίζει 3,21%, την ΕΥΔΑΠ 0,7% και την Βιοχάλκο 1,2%.

Η Coca-Cola Hellenic ενισχύετο 8% μετά από απώλειες 16% περίπου στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις.

Εντός της ημέρας λήγει η περίοδος αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης της ελβετικής CCHBC AG για ανταλλαγή των μετοχών τoυ ελληνικού εμφιαλωτή. Στόχος της ανταλλαγής αυτής είναι η μεταφορά της έδρας της CCH από την Αθήνα στην Ελβετία και η κύρια εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο ΟΤΕ υποχωρούσε 0,5%. Η μετοχή της εταιρίας θα συμπεριληφθεί στον δείκτη MSCI Greece από τον επόμενο μήνα σε αντικατάσταση της CCH.

Facebook Comments