Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών, το δολάριο Νέας Ζηλανδίας και η στερλίνα συνέχισαν να καταγράφουν σημαντικά κέρδη έναντι των βασικών νομισμάτων, ενώ το γεν συνέχισε να υποχωρεί έναντι του δολαρίου. Η κίνηση των ισοτιμιών αντανακλά ένα περιβάλλον ενίσχυσης του ρίσκου με τους ευρωπαϊκούς δείκτες μετοχών να διαπραγματεύονται σε υψηλότερα επίπεδα.

Η πτώση στο γεν ακολούθησε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας Aso ότι η επιθετική νομισματική πολιτική που ασκεί η BoJ δεν επικρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της G20 στην Ουάσινγκτον. Οι δηλώσεις του Aso φαίνεται ότι καθησύχασαν τις ανησυχίες για πιθανή παρέμβαση της G20 στη νομισματική πολιτική, κάτι που επίσης θα οδηγούσε το ιαπωνικό νόμισμα πτωτικά.

Δεν υπάρχουν σήμερα σημαντικές ανακοινώσεις ή εξελίξεις στη Βρετανία ικανές να εξηγήσουν την άνοδο της στερλίνας. Η ισοτιμία GBP/USD διαπραγματεύεται γύρω από το 1,5350. Το υψηλό σχεδόν μήνα στο 1,5411 μπορεί να λειτουργήσει ως αντίσταση, ενώ η διάσπαση της γραμμής αντίστασης γύρω από το 1,5250 μπορεί να συνεχίσει να παρέχει στήριξη.

Το ιταλικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει εκ νέου σήμερα για τον υποψήφιο νέο πρόεδρο της χώρας. Ο Liikanen της ΕΚΤ ανέφερε ότι η ΕΚΤ εξετάζει όλες τις εκδοχές και οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να αγοράσουν εταιρικά ομόλογα. Παρά τα αρνητικά σχόλια, το ευρώ συνεχίζει να ενισχύεται προς το 1,3100 έναντι του δολαρίου.

GBPUSD: Ημερήσιο Γράφημα


Facebook Comments