Διαψεύδονται κατηγορηματικά από το Μέγαρο Μαξίμου οι φήμες περί ανασχηματισμού, που φούντωσαν μετά από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ απόφασης του Πρωθυπουργού η οποία προβλέπει την άμεση σύσταση έξι νέων θέσεων αναπληρωτών υπουργών και μίας νέας θέσης υφυπουργού.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ξεκαθαρίζουν πως πρόκειται για μια ρύθμιση με στόχο να καλυφθεί ένα νομικό κενό που υπήρχε και για να υπάρξει ένα ενιαίο μοντέλο στα υπουργεία μετά και τις τελευταίες επαφές με την τρόικα.

Σύμφωνα με την απόφαση, συνιστάται από μία θέση αναπληρωτή υπουργού σε όσα υπουργεία δεν προβλέπεται αντίστοιχη θέση, ήτοι: α) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, β) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, γ) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δ) Τουρισμού, ε) Ναυτιλίας και Αιγαίου και στ) Μακεδονίας και Θράκης.

Συνιστάται επίσης, μία θέση υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Άγνοια δηλώνει το ΠΑΣΟΚ

Κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερωθεί για τη δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ απόφαση του Πρωθυπουργού με την οποία συστάθηκαν θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε όλα τα υπουργεία, ακόμα και σε εκείνα όπου δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις».

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Κινήματος τονίζεται επίσης πως το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι όσο γίνεται λιτό και λειτουργικό και πως ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στα υπουργεία που σηκώνουν το βάρος των μεταρρυθμιστικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Επίσης, οι ίδιοι κύκλοι επαναφέρουν στο προσκήνιο το αίτημα για «ολοκληρωμένη και συστηματική επικαιροποίηση της συμφωνίας προγραμματικής σύγκλησης των τριών κομμάτων», καθώς -όπως αναφέρουν- «πρέπει η συμφωνία αυτή να αποτελεί το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που δεν μπορεί να αφεθεί ως έννοια στα χείλη του κ. Τσίπρα».

Facebook Comments