Δεν υπάρχουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις στη σημερινή συνεδρίαση καθώς τα σημαντικά risk events της εβδομάδας βρίσκονται μπροστά μας αρχής γενομένης με την αυριανή FOMC. Οι επενδυτές προσπαθούν να τοποθετηθούν βραχυπρόθεσμα, πίσω από σημαντικές ανακοινώσεις όπως αυτές που είχαμε σήμερα το πρωί μετά το άνοιγμα του Λονδίνου.

Η πτώση του πληθωρισμού στην Αγγλία και του οικονομικού συναισθήματος στη Γερμανία, δεν επιτρέπουν στα EUR και GBP να ενισχυθούν έναντι του USD παρά την σχετική αβεβαιότητα που έχει το greenback πριν την συνεδρίαση της Fed που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο. Έτσι, το EUR/USD δεν έχει εύκολο έργο πάνω από το 1.2950 (τώρα στο 1.2940, -0.01%), την ώρα που το GBP/USD βρίσκει εκ νέου πωλητές και υποχωρεί 0.30% στο 1.6180. Πιέσεις και για το USD/JPY που τουλάχιστον κρατά μέχρι τώρα το 107.00, παρά το γεγονός ότι ο χρυσός ενισχύθηκε το πρωί μέχρι τα $1240.
Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες με το οικονομικό συναίσθημα της Γερμανίας να βαραίνει το όποιο ενδιαφέρον. Ο DAX χάνει 0.32% στις 9.630, ενώ την ίδια ώρα ο FTSE της Αγγλίας βρίσκεται στις 6.778 (-0.40%).

Προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στις 15:30 όπου ανακοινώνονται οι δείκτες τιμών παραγωγού για τις ΗΠΑ.

Facebook Comments