Δύσκολες μέρες για χιλιάδες ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, καθώς τις τελευταίες μέρες οι ειδοποιήσεις από το ταμείο είναι μαζικές, με σκοπό να διευθετήσουν τις οφειλές τους. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα «Τα Νέα», τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ και η απειλή της κατάρρευσής του είναι πλέον ορατή.

Αναλυτικότερα, από τους 1 εκατ. ασφαλισμένους οι 370.000 χρωστούν στο ταμείο και από αυτούς οι 100.000 έχουν ήδη παραλάβει σχετική προειδοποίηση για να εξοφλήσουν τα χρέη τους, διαφορετικά… θα ακολουθήσουν κατασχέσεις. Ειδοποιητήρια, παίρνουν όσοι έχουν χρέη πάνω από 5.000 ευρώ και καλούνται είτε να τα ρυθμίσουν, είτε να τα εξοφλήσουν σύντομα.
Η διοίκηση του ταμείου ξεκαθαρίζει ότι αν δεν γίνει αυτό, θα προβεί σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων κινητής και ακίνητης περιουσίας που έχουν οι ασφαλισμένοι στο όνομά τους.

Όσον αφορά τώρα την ρύθμιση χρεών, φαίνεται πως δεν είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μετά από την μείωση των εσόδων τους και την υπερβολική φορολογία που τους έχει επιβληθεί. Υπολογίζεται μάλιστα, ότι περίπου το 40% απ’ όσους εντάχθηκαν στη ρύθμιση, αναγκάστηκαν να διακόψουν τις πληρωμές έπειτα από λίγους μήνες.

Είναι γνωστό πλέον, ότι η κατάσταση του ΟΑΕΕ είναι πραγματικά άσχημη, με τα έσοδα βρίσκονται στο ναδίρ, καθώς οι περισσότεροι από τους ασφαλισμένους του δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τις εισφορές τους στην ώρα τους. Το αποτέλεσμα είναι δυστυχώς, να απειλείται η ασφάλιση (ιατροφαρμακευτικη κάλυψη από το Ταμείο) περίπου ενός εκατομμυρίου ασφαλισμένων και συνεπώς και των οικογενειών τους.
 

Facebook Comments