Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία δεν θέλει μια κλειστή οικονομία και δεν θα αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο της, παρά τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τους Δυτικούς για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

“Θεωρώ πως όλες οι συζητήσεις για μια θεμελιώδη αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας υπέρ μιας κλειστής οικονομίας είναι άτοπες και άχρηστες. Δεν έχουμε ανάγκη από μια οικονομία αυτού του είδους”, δήλωσε στο Σότσι, στη διάρκεια ενός φόρουμ αφιερωμένου στις επενδύσεις. “Δεν θα αλλάξουμε δρόμο”, πρόσθεσε.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ακόμη πως ο στόχος της Ρωσίας να αυξήσει το ρόλο της στην Ασία βοηθάει στην ενίσχυση του κύρους της χώρας και σε άλλες περιοχές, περιλαμβανομένης της Δύσης. Ο ρώσος πρωθυπουργός έκανε επίσης γνωστό πως υπέγραψε εντολή για την επιβολή δασμών στα ουκρανικά προϊόντα μετά την υπογραφή από το Κίεβο συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ, αλλά οι δασμοί δεν θα εφαρμοσθούν αμέσως.

Μιλώντας στο επενδυτικό φόρουμ στο Σότσι, ο Μεντβέντεφ δήλωσε ακόμη, σε μια αναφορά στις δυτικές κυρώσεις, πως οι απόπειρες να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα ουδέποτε υπήρξαν αποτελεσματικές στο παρελθόν. Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι έτοιμος να ακούσει τις δυτικές ανησυχίες, αν και η Δύση μάθει να ακούει τη Μόσχα.

Facebook Comments