Το… υπερπλεόνασμα εγωισμού της ελληνικής κυβέρνησης, δεν ξεφουσκώνει με τίποτα. Αντίθετα με την πραγματική οικονομία και τα εισοδήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που έχουν γονατίσει στο βωμό των αφηγημάτων του Αλέξη Τσίπρα για καθαρή έξοδο και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα πλασμένα από φόρους.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακάθεκτοι, εθισμένοι από το «ναρκωτικό» της εξουσίας, δεν παραδέχονται ότι η κλεψύδρα της δικής τους εξόδου έχει ήδη αρχίσει να αδειάζει, αλλά αντίθετα ελπίζουν ότι στο τέλος  θα την ξαναγυρίσουν και μετά… πάλι από την αρχή.

Και για αυτό κάνουν απελπισμένες προσπάθειες.

Πρώτο και καλύτερο το αφήγημα της καθαρής εξόδου που έχει μετατραπεί σε καραμέλα της κυβέρνησης. Ωστόσο αυτό δεν πείθει πλέον, και το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου το αφήγημα αυτό θα πάει και επισήμως στον… κουβά

Άνοιξαν τους ασκούς της… Novartis, και τελικά αντί να κερδίσουν δημοσκοπικούς πόντους, είδαν την ψαλίδα να ξανανοίγει και την Νέα Δημοκρατία να φλερτάρει ακόμα και με την αυτοδυναμία.

Άνοιξαν το θέμα της ονοματολογίας των Σκοπίων και τελικά βλέπουμε… την γελοιότητα στο μεγαλείο της. Διαμήνυαν ότι θα το θέμα θα το λήξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά τα πράγματα φαίνεται ότι καταλήγουν στο να υπάρξει σύνθετη ονομασία που θα συμπεριλαμβάνει το όνομα Μακεδονία, κάτι στο οποίο διαφωνούν κάθετα και ξεκάθαρα οι ΑΝΕΛ,  γεγονός που δείχνει ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία επί ενός μείζονος εθνικού ζητήματος. Κατά τα άλλα, στην συγκυβέρνηση… πουλάκια κελαηδούν σαν αν μην συμβαίνει τίποτα.

Και πηγαίνοντας στις τουρκικές εντάσεις, τελικά ένα «τυπικό θέμα», κατά την κυβέρνηση, που θα έληγε μέσα σε λίγες ώρες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, φτάνει στο σημείο ένα μήνα μετά να ακούμε τον Ερντογάν να θέτει ξεκάθαρα θέμα των οκτώ και δυστυχώς να το μετατρέπει εμμέσως πλην σαφώς σε παζάρι. Και τον Π. Καμμένο να μας λέει τελικά ότι μπορεί η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να κρατήσει και 15 χρόνια.

Και τώρα διαρρέουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 κινήθηκε πολύ πάνω του 3,5% του ΑΕΠ (όταν μνημονιακός στόχος ήταν πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,75% του ΑΕΠ) και πανηγυρίζουν λες και έφεραν νέα κεφάλαια και επενδύσεις στην οικονομία, λες και δεν ξέρουμε ότι αυτό προήλθε από την αφαίμαξη των Ελλήνων φορολογουμένων και των επιχειρήσεων. Απλά τρέχουν να προλάβουν και να πείσουν το ΔΝΤ να μην απαιτήσει την – καταστροφική πολιτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ – μείωση του αφορολόγητου έναν χρόνο νωρίτερα και μαζί με την μείωση των συντάξεων.

Πυροβόλησαν, με λίγα λόγια,  την οικονομία, επιβάλλοντας παραπάνω μέτρα από τα αναγκαία, πλημμυρίζοντας με φόρους τα ελληνικά νοικοκυριά προς ίδιον όφελος. Τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ αποκαλύπτουν (και αυτά) τη φοροδοτική εξάντληση της μεσαίας τάξης, αφού ο αριθμός των κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς («εις χείρας τρίτων») αυξήθηκε κατά 12,6% σε έναν χρόνο, από 1.529.627 κατασχέσεις το 2016 σε 1.721.911 το 2017, την στιγμή που από τους πραγματικά μεγάλους οφειλέτες εισπράττονται ψίχουλα.

Και αυτό-αποθεώνονται. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του μεταποιητικού τομέα της χώρας (δείκτης PMI) το ΥΠΟΙΚ εξέδωσε ανακοίνωση ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη συνεχίζει  να αυξάνεται  χάρη στην πολυμέτωπη πρόοδο που καταγράφεται στην ελληνική οικονομία (!!). Άσχετα αν στην ανακοίνωση του PMI για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη αναφέρεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του μεταποιητικού τομέα της Ελλάδας υποχώρησε στο τέλος του πρώτου τριμήνου και πως οι ρυθμοί αύξησης των νέων παραγγελιών, της αγοραστικής δραστηριότητας και της παραγωγής υποχώρησαν από τις υψηλές τιμές που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο.

Την ίδια στιγμή «σκάνε» όμως τα στοιχεία του ΙΟΒΕ τα οποία αποκάλυψαν ότι υπάρχει σημαντική εξασθένηση των επιχειρηματικών προσδοκιών σε όλους τους επιμέρους τομείς της οικονομίας, ενώ σημειώνεται επιδείνωση των προβλέψεων για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, καθώς και της χώρας, με έξι στα δέκα νοικοκυριά να βλέπουν επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης το επόμενο 12μηνο, με το 67% των νοικοκυριών να δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» και με τους Έλληνες καταναλωτές να παραμένουν οι πλέον απαισιόδοξοι στην ΕΕ. Για αυτά τα στοιχεία φυσικά το ΥΠΟΙΚ δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση.

Και έχουν το θράσος και μιλούν για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση. Όταν τα νοικοκυρά και οι επιχειρήσεις είναι σε ύφεση και σε συνεχή κατάθλιψη. Μετά από τρία χρόνια επιβολής εξοντωτικής λιτότητας λόγο των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης, το« παιχνίδι» για την οικονομία δύσκολα «γυρίζει», θέλει πολύ και συνεχή προσπάθεια και αλλαγή πολιτικής. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως το «παιχνίδι» για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν «γυρίζει» με τίποτα.

Facebook Comments