Σε δελτίο προς τους επενδυτές της, η Goldman Sachs εκτιμά τη πιθανότητα αντιστροφής της κίνησης στο βραχυπρόθεσμο διάστημα που έχουμε δει από το δολάριο. Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα στοιχεία στα οποία στηρίζει την ανάλυσή της η αμερικανική τράπεζα. Πιο αναλυτικά:

1. To δολάριο έχει ενισχυθεί σχεδόν 6% από τα μέσα του χρόνου όπου πολλοί από εμάς περιμέναμε μία ενδεχόμενη διόρθωση. Επομένως μετά από μία ραγδαία ενίσχυση του Greenback θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να μείνουμε εκτός των αγορών στα δολαριακά ζεύγη.

2. Όπως πάντα η ψυχολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις αγορές. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είδαμε μία ενίσχυση του δολαρίου στις αγορές μετά την επιθετική ρητορική που ακολούθησε η Fed (FOMC Μαρτίου). Λίγο καιρό αργότερα περάσαμε σε μία σημαντική πτώση για το USD με τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της επιτροπής της Fed για τα επιτόκια να απογοητεύουν τους trader του δολαρίου. Κατά αυτό τον τρόπο βλέπουμε πως το συναίσθημα παίζει κομβικό ρόλο στην πορεία των αγορών επομένως και η επίδραση στο δολάριο το επόμενο διάστημα θα είναι σημαντική.

3. Όπως έχουμε αναφέρει σε πολλές εκθέσεις μας, πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά το ράλι του EUR/USD στις αγορές πρόκειται να είναι ιδιαίτερα δυναμικό καθώς στηρίζεται σε μία σειρά από παράγοντες.

4. Περιμένουμε τους επόμενους μήνες να δούμε τα επιτόκια των ομολόγων με μικρότερες διάρκειες να ενισχύονται περαιτέρω, γεγονός που θα έδινε ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική στο δολάριο. Όσον αφορά το βραχυπρόθεσμο διάστημα εκτιμούμε ότι η πτώση του EUR/USD στις αγορές θα συνεχιστεί καθώς πλησιάζει η συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα.

Facebook Comments