Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Αλγερία. Όπως μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Ennahar TV. ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους Ilyushin Il-76 ανήλθε σε 257.

Το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Μπούφαρικ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων δυτικά του Αλγερίου, της αλγερινής πρωτεύουσας, μετέδωσαν το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας APS και τα αλγερινά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το αεροσκάφος κατευθυνόταν στην πόλη Μπεσάρ και σύμφωνα με τις πληροφορίες μετέφερε στρατιωτικούς με τις οικογένειές τους.

Νωρίτερα:

Τουλάχιστον 200 είναι οι νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Αλγερία, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών της χώρας τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Associated Press.

Στο σημείο της συντριβής έχουν σπεύσει άνω των 50 ασθενοφόρα, ενώ τραυματίες μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

Νωρίτερα:

Στρατιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Μπούφαρικ της Αλγερίας με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στο αεροσκάφος επέβαιναν 100 άνθρωποι, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι δεν υπάρχει απολογισμός θυμάτων.

Σύμφωνα με το βρετανικό BBC, στο αεροπλάνο επέβαιναν 103 στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους, ενώ φαίνεται να υπάρχει ένας επιζώντας.

Το αεροσκάφος Hercules C-130 κατέπεσε στην ορεινή περιοχή που βρίσκεται στην επαρχία Οούμ αλ-Μπουαγκί, και κατευθυνόταν προς την Κωνσταντίνη.

 

 

– Algeria state agency says a military plane crashed. Reports of up to 200 people killed.

 

Facebook Comments