Τα ελληνικά ομόλογα είναι τόσο ευμετάβλητα, που μοιάζουν περισσότερο με μετοχές παρά με χρέος, σύμφωνα με την Greylock Capital Management LLC, αναφέρει το Bloomberg.

Ακόμη και έτσι, είναι «αλεξίσφαιρα» διότι οι επενδυτές δεν θα υποχρεωθούν να επαναλάβουν την εμπειρία του 2012 και να υποστούν ζημιές σε μια αναδιάρθρωση, τόνισε ο Hans Humes, ο ιδρυτής της εταιρείας, που βοήθησε στη διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Δεν είναι σαν να διαπραγματεύεσαι ένα ευρωπαϊκό ομόλογο, είναι σαν να διαπραγματεύεσαι μια μετοχή. Είναι λίγο ριψοκίνδυνο παιχνίδι, αλλά στο τέλος, εάν τα πράγματα λειτουργήσουν, η άνοδος που θα επέλθει θα είναι μεγαλύτερη από την πτώση, αν δεν αποδώσουν», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ο Hume.

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν χάσει 1,9% φέτος, και αποτελούν μία από τις δύο αγορές ομολόγων της ευρωζώνης που δεν κατόρθωσαν να αυξήσουν τις αποδόσεις για τους επενδυτές, σύμφωνα με τους World Bond Indexes του Bloomberg.

Ενώ η Greylock ήταν μεταξύ των επενδυτών που υπέστησαν απώλειες από την αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας πριν από τρία χρόνια, ο Humes απέρριψε τις εκτιμήσεις ότι θα πρέπει να είναι κανείς περισσότερο προσεκτικός με τα ελληνικά ομόλογα, όταν μάλιστα έχει ήδη πληγεί από αυτά.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναέλθουν σε εμάς και να μας υποχρεώσουν να δεχθούμε επιπλέον κούρεμα. Επομένως, στα αλήθεια, τα ομόλογα που κατέχει ο ιδιωτικός τομέας, είναι αλεξίσφαιρα», τόνισε ο ίδιος.

Όσον αφορά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, ο ιδρυτής της Greylock εκτιμά πως «σε ένα βαθμό υπάρχει διάθεση για συμφωνία».

«Υπάρχει η αίσθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη λάβει την απόφαση σε πολιτικό επίπεδο να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Facebook Comments