Στα 40,4 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2015, σημειώνοντας πτώση 27,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 2,4% στα 940,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 320,0 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 3,4% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε επίσης ισχυρό περιθώριο EBITDA Ομίλου στο 34,7% χάρη στον έλεγχο του κόστους, ελεύθερες ταμειακές Ροές ύψους 53 εκατ. ευρώ και καθαρό δανεισμό σταθερό στα 1,1 δισ. ευρώ ή 0,8 φορές το EBITDA, παρά τις επενδύσεις 228 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη και φάσμα.

«Η χρονιά ξεκίνησε καταγράφοντας ένα ακόμα τρίμηνο ισχυρών επιδόσεων στην Ελλάδα, με τα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας να αυξάνονται σε ετήσια βάση και την πτώση στην κινητή να περιορίζεται. Στη Ρουμανία και την Αλβανία, οι επιδόσεις μας συνέχισαν να επηρεάζονται από τη μείωση των τελών τερματισμού.

Συνολικά, η τάση σταθεροποίησης των εσόδων μας συνεχίζεται, χάρη και στην αυξημένη ανταπόκριση των πελατών μας στις νέες υπηρεσίες που προσφέρουμε για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών τους», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ. «Ο έλεγχος του κόστους, η ισχυρή λειτουργική κερδοφορία και οι ταμειακές ροές, μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά σε δίκτυα και υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, διατηρώντας παράλληλα την οικονομική μας ευρωστία. Αναμένουμε αυτές οι τάσεις να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς», πρόσθεσε.

Facebook Comments