Στη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ σήμερα, ο Mario Draghi θα επιχειρήσει να αφαιρέσει πιθανές ανησυχίες σχετικά με την αύξηση του ισολογισμού, με το επιχείρημα ότι τα TLTROs πρέπει να αξιολογηθούν μαζί με τις αγορές των περιουσιακών στοιχείων. Αυτά τα μέτρα –θεωρεί ο κεντρικός τραπεζίτης- θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της ΕΚΤ, και μόνο αν αποτύχουν, θα πρέπει η κεντρική τράπεζα να είναι έτοιμη να ενεργήσει με νέα πιο ενισχυμένα μέτρα, λέει η Bank of America Merrill Lynch σε τελευταίο σημείωμά της ρος το επενδυτικό κοινό.

“Το πρόγραμμα ABS είναι σε αρκετά ώριμο στάδιο για να εκτιμηθεί το μέγεθος του. Δεύτερον, όπως Draghi υποστήριξε τον περασμένο μήνα, τα TLTROs και οι αγορές περιουσιακών στοιχείων πρέπει να θεωρηθούν ως συμπληρωματικές πολιτικές. Τρίτον, όπως επισημάνθηκε και στο παρελθόν, οι ρυθμιστικές εξελίξεις που ακόμη εκκρεμούν, θα είναι το κλειδί για τον προσδιορισμό του μέγεθος του προγράμματος” ξεκαθαρίζει η BofA.

“Από τη μια μεριά δεν περιμένουμε την ΕΚΤ να απογοητεύσει αυτή την εβδομάδα, από την άλλη όμως συνεχίζουμε να βλέπουμε το ευρώ αδύναμο. Εάν όμως η ΕΚΤ προσπαθήσει να πείσει ότι πίσω από την πρώτη μικρή κατανομή TLTRO υπάρχει μια σειρά επιθετικών μέτρων τότε θα περιμένουμε το ευρώ να υποχωρήσει δυναμικά ”, προσθέτει η BofA.

“Συνεχίζουμε να αναμένουμε μια σταδιακή αποδυνάμωση του EUR/USD στο 1,25 μέχρι το τέλος του 2014 και το 1,20 κατά το τέλος του 2015,” ολοκληρώνει η BofA.

Facebook Comments