«Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης», τονίζεται σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του Γιάννη Δραγασάκη στο facebook και υπογραμμίζεται ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Στην ανάρτηση του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρει ότι, έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε στη χτεσινή συνεδρίαση της ΠΓ και του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου ως προς τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και επισημαίνει ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με διαρροές και δημοσιεύματα.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που φέρουν μέλη της ΠΓ και του προεδρείου της ΚΟ να εγείρουν διαφωνίες και να ασκούν κριτική επί θεμάτων που αφορούν στην τακτική της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Δραγασάκη στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook:

“Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου ως προς τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Ο Αντιπρόεδρος δεν επιθυμεί να προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με ποικίλες διαρροές και δημοσιεύματα. Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Όλη η κυβέρνηση αποφασίζει και δρα συλλογικά με σκοπό τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.”

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά από πεντάωρη συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την προσήλωσή της στις κόκκινες γραμμές, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει εκστρατεία ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας και των ευρωπαϊκών λαών για τις εξελίξεις.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί «σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας». 

Facebook Comments