Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά το νέο ρεκόρ του S&P 500 και ενώ εντείνονται και πάλι οι εικασίες ότι η Federal Reserve δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια της.
 
Την προσοχή των επενδυτών τράβηξαν σήμερα οι δηλώσεις του προέδρου της Fed Chicago, Charles Evans ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να κρατήσει στάση αναμονής αυτό το έτος και να μην βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκια της. “Πιθανότατα δεν θα είναι η κατάλληλη προσέγγιση να ξεκινήσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια, μέχρι κάποια στιγμή στις αρχές του 2016”, ανέφερε σε ομιλία του στη Στοκχόλμη σήμερα.
 
“Η νομισματική πολιτική θα πρέπει να είναι επαρκώς διευκολυντική ώστε να τονωθεί η πληθωρισμός οδεύοντας μεσοπρόθεσμα προς τον στόχο του 2%”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της Fed, όπως μεταδίδει το CNBC.
 
Οι επενδυτές θα έχουν την δυνατότητα να εξετάσουν πιο προσεκτικά τις σκέψεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας την Τετάρτη όταν θα δημοσιευτούν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της 29ης Απριλίου.
 
Δείκτες – Στατιστικά
 
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 4,6 μονάδες (0,03%) και βρίσκεται στις 18.277,19 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq χάνει σχεδόν 2 μονάδες (0,03%) φτάνοντας τις 5.046,39 μονάδες. O S&P 500 υποχωρεί οριακά 0,01% στις 2.122,50 μονάδες μετά το ιστορικό υψηλό της Παρασκευής.
 
Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 16 κινούνται με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Goldman Sachs καθώς διαπραγματεύεται στα 204,93 δολ. με άνοδο 1,95 δολ. ή σε ποσοστό 0,98%. Ακολουθούν η Homes Depot με κέρδη 0,58% στα 114,05 δολ. και η Johnson & Johnson στα 102,91 δολ. με άνοδο 0,58%.
 
Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Chevron (-1,27%), η Microsoft (-1,06%) και η Caterpillar (-0,81%).
Στα μάκτρο της ημέρας, οι επενδυτές περιμένουν λίγο μετά το άνοιγμα των συναλλαγών τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Κατοικιών (NAHB) για την αμερικανική αγορά κατοικίας.
 
Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής είναι οι πρωταγωνιστές αυτή την εβδομάδα, με τις  Wal-Mart Stores Inc. και Home Depot Inc. να ανακοινώνουν τα μεγέθη τους αύριο και την Target την Τετάρτη, μεταξύ άλλων.

Facebook Comments