Ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό το οποίο ήταν το τέταρτο συνεχόμενο σε έξι διαδοχικές συνεδριάσεις. Πρόκειται για ιστορικά υψηλά τα οποία πραγματοποιούνται με πολύ ήπια ανοδικές συνεδριάσεις και αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο μεσοπρόθεσμα.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μια από τις μεταβλητές του συστήματος και χθες μετά από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τους Μέρκελ-Ολάντ υπάρχει μια νέα νότα αισιοδοξίας. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της Ελλάδας παραμένει χωρίς λύση και ιδιαίτερα πολύπλοκο.

  • Προσπάθεια για πιέσεις στο δολάριο. Το NZD κινείται ιδιαίτερα επιθετικά, ιδιαίτερα έναντι του JPY.
  • H Wall Street εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά νέων ιστορικών υψηλών. Δεν πείθει η άνοδος.
  • Το ελληνικό θέμα θα παραμείνει στο προσκήνιο των αγορών.
  • Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και τα macro τα οποία προκαλούν έντονες κινήσεις όπως συμβαίνει με τη στερλίνα την τρέχουσα εβδομάδα.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1092 Υψηλό: 1,1180 Χαμηλό: 1,1079 Κλείσιμο: 1,1111

Η ισοτιμία προσπαθεί να σταθεροποιηθεί μετά από τρεις ημέρες έντονων απωλειών και δεν αποκλείεται να το καταφέρει, αν βέβαια βοηθήσουν τόσο τα macro όσο και η κατάσταση στην Ελλάδα. Τεχνικά, η ισοτιμία βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό επίπεδο στήριξης από το οποίο ένα κλείσιμο πάνω από τα 1,1200 θα δώσει την ευκαιρία σε μια νέα ανοδική κίνηση. Παρόλα αυτά, παραμένουμε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η επιστροφή των δηλώσεων σχετικά με το QE θα μπορούσε να προκαλέσει νέες πιέσεις.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1130                 1,1170
1,1100                 1,1200
1,1080                 1,1225

Facebook Comments