Το αμερικανικό νόμισμα διανύει μια από τις λαμπρότερες περιόδους των τελευταίων ετών αλλά και της ιστορίας του, καθώς έχει σημειώσει 12 συνεχόμενες εβδομάδες κερδοφορίας. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι η δυναμική του δολαρίου οφείλεται σε θεμελιώδεις παράγοντες και είναι εμφανής έναντι του συνόλου των νομισμάτων, τόσο των G10 όσο και των emerging. Η τρέχουσα εβδομάδα αποκτά πολύ μεγάλη σημασία, με το ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

  • Συνεχίζονται οι κόντρες στην ΕΚΤ με τον Weidmann να δηλώνει αντίθετος στο πρόγραμμα ABS, σε δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο.
  • Τα AUD και NZD επιχειρούν να ανακάμψουν στο ξεκίνημα της εβδομάδας αλλά οι ενδείξεις είναι πολύ πρώιμες.
  • Ανεπίσημες μετρήσεις σχετικά με τις απόψεις των μελών της ΒΟΕ, δείχνουν ότι αν υπήρχε η πρόταση για αύξηση επιτοκίων «τώρα», το αποτέλεσμα θα ήταν 6-3. Οι αναλυτές διαφωνούν.
  • Σημαντική αναμένεται η τρέχουσα εβδομάδα και για τα εμπορεύματα.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα.

Ανάλυση αγοράς

DAX (#FDXZ4) – Άνοιγμα: 9.364 Υψηλό: 9.415 Χαμηλό: 9.164 Κλείσιμο: 9.228

Ο γερμανικός δείκτης παρέμεινε κλειστός την Παρασκευή λόγω αργίας και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να ξεκινήσει τη σημερινή συνεδρίαση με ανοδικό gap καθώς τα κέρδη της Wall Street ήταν ιδιαίτερα σημαντικά. Για τους πιστούς της τεχνικής ανάλυσης, το εβδομαδιαίο γράφημα του DAX, δείχνει τη διαμόρφωση ενός επικίνδυνου σχηματισμού αντιστροφής της τάσης (κεφαλή με ώμους). Η σημαντικότητα του σχηματισμού λόγω εβδομαδιαίου γραφήματος θα μπορούσε να έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες μακροπρόθεσμα. Η επιβεβαίωση θα γίνει με κλείσιμο κάτω από τις 8.910 μονάδες και θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και τις 8.000 μονάδες. Βραχυπρόθεσμα, σημαντικές αντιστάσεις εντοπίζονται στις 9.435 μονάδες και στις 9.540 μονάδες.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.160                   9.320
9.100                   9.430
9.040                   9.540
8.920                   9.610
 

Facebook Comments