Στη διάψευση των ισχυρισμών του πρωθυπουργού και του υπ. Εξωτερικών της γείτονος ότι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα «Ανθρωποφάς», προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  «Η σημαία στη νησίδα κυματίζει κανονικά» ανέφερε επισης σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Φούρνων, όπου ανήκει διοικητικά η νησίδα.

Νωρίτερα:

Ο Τούρκος πρωθυπουργός με δηλώσεις του τόνισε ότι η Τουρκία κατέβασε ελληνική σημαία που είχε τοποθετηθεί σε βραχονησίδα του Αιγαίου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατήγγειλε (;) ότι γίνονται κάποιες επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο για να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή και έκανε λόγο για περιστατικό τύπου Ιμίων όπου είχε τοποθετηθεί ελληνική σημαία την οποία κατέβασαν οι Τούρκοι.

Οπως είπε η ακτοφυλακή της χώρας του κατέβασε ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στη βραχονησίδα Αντρόφωτος:

«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου ανοικτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση».

Facebook Comments