Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν ακόμη πολύ δρόμο, όπως αναγνώρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη νέα συνάντηση που είχε χθες με τους επικεφαλής του κλιμακίου.

Η δυσκολία επίτευξης συμφωνίας σε κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτό των απολύσεων στο Δημόσιο, αντανακλάται στην απόφαση να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η τρόικα έχει πει όχι σε διαθεσιμότητα χωρίς απολύσεις, ενώ επιμένει ότι είναι προαπαιτούμενο για τη δόση να προσδιοριστεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα αποχωρούν υποχρεωτικά κάθε τρίμηνο έως το τέλος του 2014.

Επίσης, απέρριψε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση καθώς και την πρόταση για τη ρύθμιση των τραπεζικών δανείων, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να είναι λιγότερο γενναιόδωρη. Συζητάει, όμως, τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία και την καταβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων σε δόσεις.

Το θέμα των απολύσεων έχει προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις του κ. Στουρνάρα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και επανέφερε τα σενάρια περί απομάκρυνσης του δεύτερου στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Facebook Comments