Σε δελτίο προς τους πελάτες της, η Deutsche Bank εκτιμά τις επόμενες κινήσεις του AUD/USD στην αγορά συναλλάγματος. Πιο αναλυτικά η επενδυτική τράπεζα προβλέπει:

« Τα πιο πρόσφατα δεδομένα από την αυστραλιανή οικονομία στέλνουν μικτά μηνύματα για τις εξελίξεις στο AUD/USD μέχρι το τέλος του έτους».

«Τα πιο πρόσφατα δεδομένα από την απασχόληση στην Αυστραλία έδωσαν μικτή εικόνα για την αγορά εργασίας. Στις Η.Π.Α οι συνθήκες της αγοράς εργασίας αυτό το χρόνο βελτιώθηκαν σημαντικά, αλλά τα πρακτικά από τη τελευταία συνεδρίαση της FOMC αποκάλυψαν ότι οι αξιωματούχοι της Fed προτίθενται να παραμείνουν σε στάση αναμονής για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα μετά και την ολοκλήρωση του QE προκειμένου να βεβαιωθούν ότι η αγορά εργασίας επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα».

Παρότι σύμφωνα με την Deutsche Bank η εικόνα για το AUD/USD δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς θα μπαίνουμε στο 2015.

«Οι οικονομικοί μας αναλυτές εκτιμούν ότι η διαφορά που χωρίζει την αυστραλιανή και την αμερικανική οικονομία πρόκειται να αυξηθεί μέσα στο 2015. Με την ανεργία στην Αυστραλία να κινείται υψηλότερα προς το 6.75% μέχρι το 2015 και την ανεργία στις Η.Π.Α να υποχωρεί στο 5.4% για το αντίστοιχο διάστημα πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να δούμε μία υποχώρηση στην ισοτιμία».

Ευθυγραμμισμένη με αυτή την οπτική η γερμανική τράπεζα εκτιμά το AUD/USD στο 0.9000 μέχρι το τέλος του έτους, στο 0.8700 στο πρώτο τρίμηνο του 2015, στο 0.8500 στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, στο 0.8300 στο τρίτο τρίμηνο και στο 0.8000 στο τέταρτο τρίμηνο.

Facebook Comments