«Οι εκλογές θα γίνουν το 2016». Τη δική του απάντηση στις αγορές και σε όσους πιέζουν την κυβέρνηση να πάει σε εκλογές άμεσα, έδωσε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός. ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε την εικόνα που έχουν οι αγορές για την Ελλάδα.

«Εδώ και καιρό οι αγορές επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά, με μόνη επιφύλαξη για το πολιτικό ρίσκο. Δηλαδή την αβεβαιότητα, για το αν θα συνεχίσει η χώρα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε αυτή την εικόνα. Με ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας. Και οι αγορές αντέδρασαν σε βάρος της χώρας», υπογράμμισε ο Αντ. Σαμαράς «δείχνοντας» την αξιωματική αντιπολίτευση για την αναταραχή των τελευταίων ημερών.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός συνδύασε τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την παράλληλη άνοδο των spreads δανεισμού με την πολιτική κρίση που προκλήθηκε.

«Όμως, για μιαν ακόμα φορά, η κυβέρνηση με ψυχραιμία θα αποκαταστήσει πλήρως το κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης που χρειάζεται η χώρα», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

«Άλλωστε, μόλις πριν λίγες μέρες», συνέχισε ο κ. Σαμαράς «η κυβέρνησή μας κέρδισε μια σημαντική μάχη στη Βουλή με την ψήφο εμπιστοσύνης. Βρισκόμαστε στην κρίσιμη στιγμή όπου διαπραγματευόμαστε το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης, ώστε μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των τραπεζών να έλθει και η οριστική τακτοποίηση του χρέους και να μπούμε στη “μετά το μνημόνιο” εποχή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός περιγράφοντας την στρατηγική του για τις επόμενες εβδομάδες.

«Δυναμώνουμε βήμα-βήμα τη χώρα για να προχωρήσει μπροστά. Κι αποφεύγουμε εκείνο που άλλοι επιζητούν, δηλαδή τη σύγκρουση με τους εταίρους μας και μάλιστα από θέση αδυναμίας», επισήμανε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

«Η Ελλάδα θα πηγαίνει όλο και καλύτερα στο εξής. Αυτό φοβούνται. Αυτό τους τρομάζει. Και θέλουν να το εμποδίσουν».
«Με τη βοήθειά σας» συνέχισε, απευθυνόμενος στους υπουργούς του, «δεν θα τα καταφέρουν». Στο σημείο αυτό, εξηγώντας τι εννοεί, έδωσε οδηγίες προς τα κυβερνητικά στελέχη να «επικοινωνήσουν» προς την κοινωνία το έργο της κυβέρνησης. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, η οποία, όπως είπε, «ισχύει εδώ και μήνες, αλλά η κοινωνία δεν το γνωρίζει ακόμα».

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε στο συμψηφισμό του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις και στην αποκατάσταση των περικοπών που υπέστησαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Όλα αυτά, όπως υπογράμμισε, «τα δίνουμε χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τα πλεονάσματα. Και όλα αυτά θα χάνονταν, αν άρχιζε πάλι η αλόγιστη σπατάλη, αν επιστρέφαμε στο λαϊκισμό».

Ακόμη, αναφερόμενος στα επόμενα «ορόσημα» της κυβέρνησης, μίλησε για την ανακούφιση εκατομμυρίων πολιτών, που θα έρθει μέσα από τα νομοσχέδια για τη ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών προς την εφορία, αλλά και για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» των επιχειρήσεων.

«Όπλο μας η αλήθεια. Και εχθρός μας το ψέμα και η αποσταθεροποίηση που επιχειρείται με το ψέμα» τόνισε.
Ακόμη, ο κ. Σαμαράς μίλησε για δικαίωση της κυβερνητικής πολιτικής και εστίασε στα μέτρα ανακούφισης για την κοινωνία, τα οποία προκύπτουν από την πορεία της οικονομίας.

«Κλείνει μια γκρίζα και θολή περίοδος για την Ελλάδα» σημείωσε, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να ξανακυλήσουμε στην κρίση, γιατί αυτό θα ήταν ολέθριο για όλους».

Την πορεία μας, είπε, προσπαθούν να ανακόψουν μόνο όσοι θέλουν να επιστρέψει η Ελλάδα στα μνημόνια. «Όσοι προβάλλουν ξανά υποσχέσεις αλόγιστων παροχών, για να αναγκαστεί η Ελλάδα να ξαναδανειστεί με πολύ σκληρούς όρους».

Facebook Comments