Σχεδόν αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές, η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν άρχισε να πέφτει. Μέσα σ ένα μήνα, γράφει η εφημερίδα Vedomosti επικαλούμενη τα στοιχεία δημοσκόπησης του κέντρου ερευνών VICIOM (Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης), η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου έπεσε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. 

Ωστόσο ο διευθυντής του VICIOM Βαλέρι Φιόντοροφ θεωρεί ότι η πτώση της δημοτικότητας του Ρώσου προέδρου είναι κάτι το φυσικό, καθώς την περίοδο των εκλογών ανεβαίνει ενώ μετά τις εκλογές συνήθως αρχίζει να πέφτει, έστω και όχι αμέσως.

“Η μείωση των ποσοστών δημοτικότητας μετά τις εκλογές είναι προβλέψιμη, αλλά για το αν θα διατηρηθεί η τάση αυτή, θα μπορεί να αποφανθεί κανείς μόνο μετά έξι μήνες” εκτιμά ο επικεφαλής του Συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών που πρόσκειται στο Κρεμλίνο Γκλεμπ Κουζνετσόφ. Ο Κουζνετσόφ θεωρεί ότι “κανένα γεγονός δεν επηρέασε την μείωση της δημοτικότητας” υποστηρίζοντας ότι “οι χρονικοί περίοδοι ενός εικοσιτετραώρου αλλάζουν ανεξάρτητα απ τον καιρό” ενώ “είναι σιδηρούς κανόνας, η δημοτικότητα ενός πολιτικού να πέφτει μετά τις εκλογές”.

Facebook Comments