Νεκροί είναι και οι δύο επιβαίνοντες του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε γύρω στις 4.00 το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα του νομού Φωκίδας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το διθέσιο αεροσκάφος πετούσε από το κάστρο Ευβοίας προς το Μεσολόγγι και κατά πληροφορίες από τοπικά μέσα, στην περιοχή, έπνεαν πολύ δυνατοί άνεμοι.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 4.10 μμ και λίγο αργότερα 12 άνδρες, τέσσερα οχήματα της Υπηρεσίας και δύο ασθενοφόρα, έσπευσαν επί τόπου ενώ άμεσα διεκόπη η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο.

Εκεί διαπίστωσαν ότι ο ένας εκ των επιβαινόντων ήταν ήδη νεκρός, τον οποίο εντόπισαν έξω από το αεροσκάφος.

Ο δεύτερος εκ των επιβατών εντοπίστηκε με σοβαρά τραύματα μέσα στο αεροσκάφος και όπως οι επιβεβαίωσαν οι άνδρες της πυροσβεστικής που συμμετείχαν στον  απεγκλωβισμό του, κατά τη διάρκεια αυτού διατηρούσε ακόμη τις αισθήσεις του.

Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου όπου όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών, λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο νεκροί είναι ηλικίας 50 και 55 ετών αντίστοιχα,  και ένας εκ των οποίων είναι απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην περιοχή αναμένονται εμπειρογνώμονες, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία και να διακριβώσουν τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου.

Facebook Comments