Μεγάλες κινήσεις είδαμε στην αγορά συναλλάγματος αυτή την εβδομάδα διαπραγμάτευσης. Για ποιο λόγο όμως η μεταβλητότητα αυξήθηκε σε τέτοια επίπεδα και ποιες είναι οι εκτιμήσεις της Deutsche Bank για το ευρώ και το USD;

«Μετά τη δυναμική πτώση των χρηματιστηρίων την Τρίτη, και την υποχώρηση των επιτοκίων των αμερικανικών ομολόγων είδαμε το USD να περιορίζεται στις αγορές. Παρόλα αυτά εκτιμούμε ότι υπάρχουν μικρά περιθώρια ανόδου για το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς τα περισσότερα από τα σενάρια που εξετάζουμε φαίνεται να ευνοούν το USD σε σχέση με το ευρώ. Σε αυτό εξαίρεση αποτελεί μία έκπληξη από τη Fed η οποία σύμφωνα και με τα πρόσφατα σχόλια του Bullard θα μπορούσε να απογοητεύσει τους επενδυτές σε περίπτωση που επιλέξει να αναδιπλωθεί και να συνεχίσει το QE» αναφέρουν στο δελτίο τους οι αναλυτές της Deutsche Bank.

«Εάν τα δεδομένα από την αμερικανική οικονομία συνεχίσουν να στηρίζουν το σενάριο μίας όλο και πιο δυναμικής ανάκαμψης για τις Η.Π.Α, τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής, γεγονός που θα επιδράσει θετικά στο δολάριο και θα οδηγήσει το EUR/USD χαμηλότερα».

«Πιστεύουμε ότι έχουμε ήδη δει τις διορθώσεις που θα ήταν φυσιολογικές για το ευρώ σε αυτά τα επίπεδα, και πλέον θα περιμένουμε η πίεση στο κοινό νόμισμα να ανανεωθεί. Μπορεί η κίνηση του δολαρίου υψηλότερα να καθυστερήσει περισσότερο από ό,τι πιστεύαμε αρχικά, αλλά η ανοδική τάση του δολαρίου θα συνεχίσει ακάθεκτη».

Facebook Comments