Το ζήτημα της αποστολής S-300 στη Συρία δεν έχει ακόμη αποφασιστεί δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από το Πεκίνο απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έθεσαν οι δημοσιογράφοι.

«Δεν μπορώ να πω ότι το ζήτημα έχει αποφασισθεί. Γνωρίζουμε τι είπε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ίδιος έχει συζητήσει τα ζητήματα αυτά με εκπροσώπους του δικού μας υπουργείου Άμυνας στον πλαίσιο των καθηκόντων που έχουμε αναλάβει ώστε να μην επιτρέψουμε η Συριακή Αραβική Δημοκρατία να βρεθεί ανεπαρκώς προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει επιθετικές ενέργειες , παρόμοιες με αυτήν της 14ης Απριλίου» , δήλωσε Λαβρόφ.

«Ποιες συγκεκριμένες αποφάσεις θα λάβει η ηγεσία της Ρωσίας μαζί με τους εκπροσώπους της Συρίας είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει ακόμη να περιμένουμε», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «στην περίπτωση αυτή ασφαλώς δεν υπάρχει κανένα μυστικό και, ό,τι υπάρχει, θα ανακοινωθεί».

Νωρίτερα, η ρωσική εφημερίδα  Kommersant ανέφερε ότι η «Ρωσία πολύ σύντομα ενδέχεται να αρχίσει να προμηθεύει την Συρία με αντιαεροπορικά συστήματα S-300 Favorit».

Facebook Comments