Mικρές διακυμάνσεις με μεγάλο τζίρο στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον γενικό δείκτη να χτίζει βάση στα επίπεδα των 940 – 950 μονάδων. Μετά το κενό της Coca Cola, τα ηνία παίρνουν ο ΟΤΕ που πλέον έχει την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση με 3 δις. ευρώ, ακολουθούν τα ΕΛΠΕ με 2,5 δις. ευρώ, ο ΟΠΑΠ με 2,1 δις. ευρώ, η ΔΕΗ με 1,6 δις. ευρώ και ο Τιτάνας με 1,1 δις. ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής διαμορφώνεται στα 718 εκατ. ευρώ, της Alpha στα 525, της Πειραιώς στα 262 εκατ. ευρώ και της Eurobank, που βρίσκεται στην τελευταία θέση, λίγο πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

 

Οι συναλλαγές στο Χ.Α. ξεπερνούν τα 46 εκατ. ευρώ, ιδιαίτερα σημαντικές, σε μία συνεδρίαση χαμηλών τόνων και διακυμάνσεων. Πτώση πάνω από 16% για την Eurobank. Αφενός υπάρχει αβεβαιότητα για την μετά ΤΧΣ εποχή, αφετέρου το μικρό free float της τράπεζας περίπου 10%, είναι πολύ εύκολο να στείλει τη μετοχή στη μία ή στην άλλη κατεύθυνση.   Βουτιά και για τον ΟΠΑΠ, με το τίμημα της Emma Delta για το 33% να διαμορφώνεται κάτω από τα 700 εκατ. ευρώ. Επίσης, δεν άρεσε στην αγορά ότι η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση της κυβέρνησης έτυχε μικρού ενδιαφέροντος.  Διακυμάνσεις στην ΕΤΕ, με τη μετοχή να κινείται μεταξύ 0,60 – 0,55 ευρώ, ενώ Alpha και Πειραιώς φαίνεται να ψάχνουν την άνοδο.

Κατά τα άλλα, είναι σημαντικό ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, με τη μετοχή των Σωληνουργείων Κορίνθου να υπεραποδίδει και σήμερα, μετά την ανάληψη νέων έργων στο εξωτερικό. Κέρδη και για τα Folli Follie μετά την πώληση της θυγατρικής ΚΑΕ σε Ελβετικό όμιλο duty free, Κέρδη και για την Βιοχάλκο, που ενισχύεται λόγω της θυγατρικής ΣΩΛΚ. Θετικό πρόσημο για την Ελλάκτωρ (σ.σ. που μετά από συμφωνία με τις τράπεζες, απέκτησε την ΑΕΓΕΚ), Frigoglass (που ανανέωσε το συμβόλαιο με την Coca Cola), MIG, Μυτιληναίο, ΟΤΕ και Jumbo.   

Facebook Comments