Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία θα αποτελέσουν την αφορμή για την ενίσχυση του γεν έναντι του δολαρίου κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, παρά το επιθετικό πρόγραμμα στήριξης της BoJ, υποστηρίζει ο επικεφαλής του μεγαλύτερου currency fund, John Taylor.

Ο Taylor εκτιμά, ότι το γεν θα ενισχυθεί μέχρι και τον Ιούλιο. Το πιθανότερο εύρος διακύμανσης για το δεύτερο τρίμηνο είναι μεταξύ 92,00 και 102,00 με τις πιθανότητες να είναι προς τα 92,00.

Σύμφωνα με τον Taylor, το fund το οποίο διαχειρίζεται, έχει κλείσει τη θέση του στην ισοτιμία USD/JPY την οποία είχε αγοράσει από το Νοέμβριο. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 όμως, η ισοτιμία θα κινηθεί και πάλι ανοδικά με τα 110,00 γεν να είναι ο στόχος.

Το 2014, ο συνδυασμός της ισχυρότερες αμερικανικής ανάπτυξης και των μέτρων στήριξης της BoJ, θα είναι αρκετός για να σπρώξει την ισοτιμία προς τα 120,00 γεν.

Όσον αφορά την BoJ, ο Taylor ισχυρίζεται ότι δεν θα μπορέσει να αυξήσει κι άλλο τη στήριξη το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς αυτό θα δώσει ώθηση στον πληθωρισμό, αλλά δεν θα έχει προλάβει να σταθεροποιήσει την ιαπωνική οικονομία.

Facebook Comments