Η ανάκαμψη των τιμών των τραπεζικών μετοχών και η αισιοδοξία των επενδυτών ότι θα ολοκληρωθεί η πώληση του ΟΠΑΠ οδηγούν ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο γενικός δείκτης ενισχύετο 0,44% στις 946,32 μονάδες με την μετοχή του ΟΠΑΠ να ενισχύεται 0,1%.”Η αγορά εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Υπάρχει θετική προσδοκία για τις αποκρατικοποιήσεις και για τον διαγωνισμό ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ”, ανέφερε ο Τάκης Ζαμάνης επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

“Εάν υπήρχε κάτι διαφορετικό οι τιμές στο χρηματιστήριο θα είχαν καταρρεύσει”, πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αντλήσει φέτος ποσό ύψους 2,6 δις ευρώ από αποκρατικοποιήσεις. Το μεγαλύτερο μέρος αναμένεται να καλυφθεί από την πώληση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ.

To ταμείο αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) έχει δώσει διορία στον μοναδικό υποψήφιο, το ελληνοτσεχικό επενδυτικό κεφάλαιο Emma Delta, μέχρι την Πέμπη για να βελτιώσει την προσφορά του ύψους 622 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Emma Delta δήλωσε ότι η προσφορά για τον ΟΠΑΠ είναι “δίκαιη” και “ανοικτή”. Κέρδη 2,7% σημείωναν οι τράπεζες με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να καταγράφει άνοδο 3,9% και της Alpha Bank 1,5%.

“Οι προσπάθειες της διοίκησης της Εθνικής να βρει τα απαραίτητα ιδιωτικά κεφάλαια και να παραμείνει ιδιωτική δίνει κάποιες ελπίδες”, είπε ο κ. Ζαμάνης.

Facebook Comments