Η θέση που επικράτησε στο G7 είναι πως η Ελλάδα πρέπει να λάβει δύσκολες αποφάσεις, δήλωσε μετά τη σύνοδο των επτά πλουσιότερων χωρών ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιού.

Πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι στο γήπεδο της Αθήνας, ο κ. Λιού είπε πως το πρώτο πράγμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ένα αξιόπιστο σχέδιο από την ελληνική πλευρά, συμπληρώνοντας ότι η λύση που θα βρεθεί θα βασίζεται στις ενέργειες της Αθήνας.

Πάντως, υπογράμμισε ότι στο G7 συμφωνήθηκε πως πρέπει να αποφευχθεί μια κρίση που θα συνδέεται με την Ελλάδα κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν ευελιξία ώστε να υπάρξει πρόοδος.

Ο κ. Λιού προειδοποίησε πως σε κάποιο σημείο η χώρα μας δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της, όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η καταληκτική ημερομηνία να μην είναι η 5η Ιουνίου, όταν θα πρέπει να καταβληθεί δόση 300 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε με νόημα πως το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου, ενώ το πρωί και ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν απέκλεισε την παράταση της διαπραγμάτευσης μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ο κ. Λιού προειδοποίησε πάντως πως οι πραγματικές συνέπειες τυχόν εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Facebook Comments