Η Γερμανία είναι στα πρόθυρα της ύφεσης λόγω της αδυναμίας στις αναδυόμενες αγορές (οι οποίες είναι σημαντικοί εμπορικοί εταίροί της), δήλωσε ο επικεφαλής του ινστιτούτου οικονομικών ερευνών Ifo, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου της χώρας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ύφεση παραμονεύει, δήλωσε ο Χανς Βέρνερ Ζγειν σε συνέντευξή του στο Reuters, λέγοντας ότι οι έρευνες του ινστιτούτου Ifo γέρνουν περισσότερο προς την συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας.

«Υπάρχει οικονομική κρίση στις λεγόμενες χώρες BRIC: η Ρωσία, η Βραζιλία και τώρα η Κίνα, εξασθενούν», δήλωσε ο Σιν όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους λόγους για τις δυσοίωνες αυτές προοπτικές.

Η οικονομία των ΗΠΑ είναι το μόνο φωτεινό σημείο στον ορίζοντα, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να κινητοποιήσει την παγκόσμια οικονομία, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ifo..

Η γερμανική οικονομία είχε ένα ισχυρό ξεκίνημα το 2014, αλλά συρρικνώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο και οι φόβοι είναι πλέον έντονοι για μία νέα πτώση στο τρίτο τρίμηνο, οδηγώντας τη χώρα σε ύφεση.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει μειώσει τις προβλέψεις ανάπτυξης για το τρέχον και το επόμενο έτος σε 1,2% και 1,3% αντίστοιχα, κατηγορώντας την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και τις διεθνείς κρίσεις.

Facebook Comments