Η απόφαση της Ελλάδας να συγχωνεύσει τις δόσεις που θα πρέπει να καταβάλει τον Ιούνιο στο ΔΝΤ δεν εγείρει ερωτήματα για τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς είπε πως η κίνηση της Αθήνας συνάδει με τους κανόνες του Ταμείου και επισήμανε πως η Κομισιόν δεν έχει ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική πλευρά.

Παρά ταύτα, προσέθεσε πως οι Βρυξέλλες είχαν λάβει υπόψη τους την δημόσια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Τετάρτης, πως κανείς δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τη δόση των 300 εκατ. ευρώ, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα Παρασκευή.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Σχοινάς διέψευσε κάθε προσδοκία για νέα επαφή «βραχυπρόθεσμα». Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν άφησε να εννοηθεί πως το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7), που αρχίζει την Κυριακή στη Γερμανία.

Αυτό υπονόησε νωρίτερα και ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ, σχολιάζοντας πως το ελληνικό ζήτημα θα τον απασχολήσει το Σαββατοκύριακο.

Facebook Comments