Οι εργοδότες στην Ελλάδα εξακολουθούν να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι αναφορικά με τις προσλήψεις του επόμενου τριμήνου, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της Manpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης.

Οι προβλέψεις για το γ΄ τρίμηνο του 2015 δείχνουν ότι όσοι αναζητούν εργασία θα συνεχίσουν να επωφελούνται από μία σχετικά σταθερή πορεία προσλήψεων για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2015.

Από τους 751 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 18% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, το 7% προβλέπει μείωση και το 70% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στον αριθμό των εργαζομένων.

Οι συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +7%, μειωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Παρόλη τη μείωση, ο δείκτης παραμένει σχετικά σταθερός σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Το εργατικό δυναμικό αναμένεται να αυξηθεί σε έξι από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατά το γ’ τρίμηνο. Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένεται να καταγραφούν στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, καθώς και στον τομέα του Τουρισμού, όπου οι συνολικές Προοπτικές ανέρχονται σε +16% και +14% αντίστοιχα.

Όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να προσδοκούν σε ένα συγκρατημένα αισιόδοξο κλίμα προσλήψεων τόσο στον τομέα της Μεταποίησης, όσο και στον τομέα του Χονδρικού & Λιανικού Εμπορίου, όπου οι Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +10%, ενώ οι εργοδότες στον Τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών προβλέπουν Προοπτικές της τάξης του +7%. Μ
είωση του αριθμού απασχολούμενων καταγράφεται σε τρεις τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με την πιο αξιοσημείωτη να καταγράφεται στον τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης όπου ο δείκτης ανέρχεται σε -7%.

Συγκριτικά με το β’ τρίμηνο, οι προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού αναμένεται να μειωθούν σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Σημαντική μείωση 18 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφεται στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών, ενώ οι Προοπτικές Απασχόλησης για τον τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης εμφανίζονται αποδυναμωμένες κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφοντας το χαμηλότερο σχέδιο προσλήψεων από το β’ τρίμηνο του 2013. Σημαντικές μειώσεις 7 και 6 ποσοστιαίων μονάδων αντίστοιχα, καταγράφονται στους τομείς του Τουρισμού & και της Γεωργίας.

Βελτιωμένες εμφανίζονται από την άλλη πλευρά, οι Προοπτικές Απασχόλησης στον τομέα του Χονδρικού & Λιανικού Εμπορίου, με τον συνολικό Δείκτη να αυξάνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. 

Facebook Comments