Αυστηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση πως θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να επωμισθεί το δύσκολο αλλά απαιτούμενο βάρος έστειλε από το Βερολίνο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες.

Τόνισε πως το μπαλάκι της διαπραγμάτευσης βρίσκεται στο γήπεδο της Αθήνας.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Σόιμπλε σχολίασε λιτά πως εξακολουθεί να διαφωνεί με τον έλληνα ομόλογό του. Προσέθεσε μάλιστα πως «θα ήταν ανόητο να δεχτούμε το παιχνίδι κατηγοριών του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ο κ. Σόιμπλε διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες για μεγάλο χάσμα μεταξύ το ιδίου και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα, σχολιάζοντας πως οι δυο βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με τη χώρα μας.

Στο πλευρό του κ. Σόιμπλε βρισκόταν ο νέος ΥΠΟΙΚ και πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος σχολίασε με νόημα πως είναι «βέβαιος» ότι «υπάρχουν κάποιοι υπουργοί Οικονομικών των οποίων η υπομονή για την Ελλάδα εξαντλείται».

Προσέθεσε πως οι ευρωπαίοι εταίροι θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να διασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά αποσαφήνισε πως και η Αθήνα από την πλευρά της θα πρέπει να καταβάλει εφάμιλλη προσπάθεια.

Facebook Comments