Αυτή την Κυριακή τα μέλη του ΠΑΣΟΚ προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν με ενδιαφέρει ειλικρινά να αναλύσω ποιους ΔΕΝ θα επιλέξω και για ποιους λόγους. Έχει έρθει η στιγμή να αρχίσουμε να μιλάμε θετικά στην πολιτική. Με ενδιαφέρει να εξηγήσω γιατί θα επιλέξω τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Πρώτον γιατί είναι ένας άνθρωπος που συνορεύει ηλικιακά με τη γενιά μου (είναι μόλις 40 ετών), δεν προέρχεται από κανένα πολιτικό τζάκι και ανήκει και ο ίδιος στη γενιά που πληρώνει το μάρμαρο της κρίσης περισσότερο. Το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη Δημοκρατική Παράταξη χρειάζονται αλλαγή γενιάς. Χρειάζεται να έρθουν στο προσκήνιο νέοι άνθρωποι χωρίς αποκλειστικό προσόν ασφαλώς την ημερομηνία γέννησής τους, αλλά τη φρεσκάδα των ιδεών τους και την ώσμωση τους με την ίδια την γενιά της κρίσης και των μη προνομιούχων της σύγχρονης εποχής: των ανέργων, των νέων αγροτών, των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, των παραγωγικών επιχειρηματιών, των νέων επιστημόνων, των κοινωνικά αδύναμων και αποκλεισμένων.

Δεύτερον γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί στη ζωή του κι έχει αξιόλογες επιστημονικές περγαμηνές. Αρκετά πια με το μοντέλο του επαγγελματία πολιτικού που δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο στη ζωή του. Που γερνάει στα βουλευτικά έδρανα χωρίς επαφή και χωρίς συνείδηση της πραγματικής ζωής και των δυσκολιών της.

Τρίτον γιατί είναι ένας άνθρωπος που στους έξι μόλις μήνες που πέρασε από ένα υπουργείο άφησε πίσω του μετρήσιμο έργο. Επί των ημερών του η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις πήραν βαθιές ανάσες κάτι που αποτυπώθηκε και στη στροφή προς την ανάπτυξη που σημειώθηκε στην ελληνική οικονομία το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Τέταρτον γιατί είναι ένας άνθρωπος που στήριξε με συνέπεια την υπόθεση της κεντροαριστερής διεύρυνσης τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνοντας ως εκπρόσωπος τύπου την υπεράσπιση του πανταχόθεν βαλλομένου ΠΑΣΟΚ όταν άλλοι το εγκατέλειπαν.Στήριξε την παράταξή του στα δύσκολα χωρίς να φέρει καμία ευθύνη για το κυβερνητικό παρελθόν, όταν οι πρωταγωνιστές αυτού έψαχναν στέγη σε άλλα κόμματα.

Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει βαθιά στην υπόθεση του νέου, αναγεννημένου πολιτικού φορέα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας και δεσμεύεται στην προώθησή του.Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετεξελιχθεί σε μία νέα, προοδευτική και μεταρρυθμιστική παράταξη, εκ βάθρων ανανεωμένη πολιτικά, προγραμματικά και αξιακά.σε επίπεδο προσώπων και πρακτικών μέσα από ένα νέο ιδρυτικό συνέδριο τους επόμενους μήνες. Και αυτή τη μετεξέλιξη μπορεί να εγγυηθεί ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζω τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Facebook Comments