Τελεσίγραφο 24 ωρών για να καταθέσει «σοβαρή αντιπρόταση» έχει δοθεί στην Ελλάδα από τους δανειστές σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, με τη Bild να αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να δέχεται να διαμορφώσει τις προτάσεις του πάνω στο κείμενο της τρόικας.

Σύμφωνα με το Βloomberg, που επικαλείται πρόσωπο με γνώση των διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα προειδοποιήθηκε από αξιωματούχους στις Βρυξέλλες ότι είχε λιγότερες από 24 ώρες να παρουσιάσει την αντιπρόταση.  Στον έλληνα αντιπρόσωπο ειπώθηκε μάλιστα ότι η λίστα πρέπει να περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στον ΦΠΑ.

Η Αθήνα είπε στους αξιωματούχους ότι «παίρνει σοβαρά όλα τα σενάρια». Ο κοινοτικός αξιωματούχος δεν διευκρίνισε τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν δεν παρουσιαστεί σχέδιο βάσει της προθεσμίας.

Από την πλευρά της, η Bild σημειώνει επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει κούρεμα χρέους στην Ελλάδα στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Στο μεταξύ, τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ ότι απόψε Παρασκευή καταφτάνουν στην Αθήνα τα μέλη των πιστωτών στο Brussels Group, με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων διαψεύδουν τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και οι θεσμοί. Μάλιστα, το Μαξίμου κάνει λόγο για «προϊόν επιστημονικής φαντασίας».

Σημειώνεται ότι ένα από τα αιτήματα που είχε θέσει το ΔΝΤ για την παραμονή του στις διαπραγματεύσεις ήταν και οι έλεγχοι των κλιμακίων σε υπουργεία και υπηρεσίες.

Facebook Comments