«Eπικίνδυνες και επιπόλαιες» χαρακτήρισε «οποιεσδήποτε σκέψεις για στρατηγικές πτώχευσης, αποχώρησης από το ευρώ με περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και παράλληλο νόμισμα που θα σημάνουν μεγάλη οικονομική, κοινωνική και εθνική περιπέτεια με ανείπωτο κόστος για τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τη χώρα» ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, σε εκδήλωση στην Πάτρα στο πλαίσιο περιοδείας της διοίκησης της τράπεζας στην Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα βαθύ θεσμικό εκσυγχρονισμό στο κράτος, τον ανταγωνισμό, στις αγορές, την κοινωνική πολιτική, τη δικαιοσύνη, την ενέργεια, τον χωροταξικό σχεδιασμό, το φορολογικό πλαίσιο, με έμφαση τον αναπτυξιακό προσανατολισμό», ανέφερε ο κ. Καραμούζης.

Επίσης, ο κ. Καραμούζης εστίασε κυρίως στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα στην παρούσα συγκυρία και υπογράμμισε ότι «απαιτούνται πολιτικές αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των αγορών, επιστροφής της ομαλότητας και της ρευστότητας και κάλυψη του εθνικού επενδυτικού ελλείμματος, με τη διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου για σημαντική αύξηση των επενδύσεων και των μεγάλων έργων υποδομών ύψους κατ εκτίμηση 100 δισ. ευρώ στην επόμενη πενταετία».

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή την ίδια ώρα που αποχωρούσε η ελληνική ομάδα από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και λίγο μετά την ανακοίνωηση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως οι συνομιλίεςολοκληρώθηκαν «χωρίς θετικό αποτέλεσμα», ο πρόεδρος του ομίλου της Eurobank ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter το εξής: «Να υπογράψετε μια οδυνηρή συμφωνία, την οποία όλοι θα πρέπει να στηρίξουν».

«Κερδίστε χρόνο, αποκαταστήστε την εμπιστοσύνη για την ανασύγκρότηση και την εφαρμογή μιας εθνικής πολιτικής για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνης», σχολίασε ο κ. Καραμούζης.

Facebook Comments